kzielu Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Czyli sugerujesz żeby postawił własny kontener z jakimś chwytliwym hasłem ? Np. "Clothes for veterans" ;-)
mesio007 Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Nic nie sugeruje, mowie tylko skad niektore sklepy biora uzywane ubrania za darmo lub za tanioche, bo jednak takie kontenery troche pewnie kosztuja. Nie wiem tez jak to wyglada od strony prawnej, ale slyszalam ze takie kontenery wyrastaja jak grzyby po deszczu, bez zadnego pozwolenia od miasta czy wlasciciela danej posesji, najczesciej nie ma na nich adresu/telefonu ani zadnego kontaktu, wiec nie bardzo jest komu wystawic mandat czy obciazyc kosztami usuniecia. Z tego wlasnie powodu nie bardzo mi sie pomysl podoba, tym bardziej ze naiwna nieraz wrzucilam tam pare fajnych rzeczy, myslac ze pomagam ubogim czy cos, a tu sie okazuje ze to nie idzie na czerwony krzyz, Salvation Army ani nic takiego, tylko ktos sobie po prostu na tym kasiore trzepie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.