Skocz do zawartości

Emigracja Z Wymazanym Wyrokiem

dragon1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, tyle osób pyta się czy mają wpisać w deklaracji, że byli karani skoro wyrok został już wymazany. A czy ktoś jest na forum kto wpisał, że nie jest karany(bo wyrok jest wymazany) a i tak na koniec wyszło, że jest karany, bo urzędnicy amerykańscy się jakoś dowiedzieli i miał kłopoty?

Napisano

byl taki przypadek przy wizie turystycznej i za klamstwo ta osoba zobaczyla tylko Ambasade-Konsula a nie USA ..

To ze ktos tak mowi to jedno,a Ty sam za to placisz i nie ma ze ktos Ci cos kazal,mowil .

Napisano

To jest właśnie problematyczna sytuacja, bo skoro w świetle prawa jestem oczyszczony i przynoszę świadectwo niekaralności to znaczy, że powinienem być czysty. Pytanie we wniosku wizowym jest dla wszystkich państw (...czy kiedykolwiek byłeś karany?) i większości pewnie nie ma czegoś takiego jak wymazanie wyroku, u nas akurat jest.

Napisano

Tyle, że jak ktoś powie, że karany to pewnie od razu dostanie odmowę.Ciężko też szukać sponsora w USA na wizę EB-2 lub 3, bo taki sponsor nie podejmie ryzyka zatrudnienia takiej osoby, bo straci kasę na prawnika a i tak najprawdopodobniej nic z tego.

Ciekawe czy jest ktoś na forum kto zeznał, że jest karany, ale wyrok wymazany a i tak dostał wizę :) każdy zadaje pytania, ale nie opowiada jak się sprawa zakończyła.

Napisano

i mamy maly problem ;)

dlaczego uwazasz ze wyrok ma przekreslic wyjazd,wize?wiesz ile osob przyznaje sie i dostaje nie takie wizy np na pobyt staly

jedynie zalezy za co sie bylo karanym,ile minelo od wyroku,czy dana osoba miala cos nie tak z prawem oraz jak wypadnie na rozmowie

najgorzej wypasc jakby to nic nie bylo i drobnostka taka sie stala ;)

Napisano

Znaczy jest to tylko moja prywatna opinia, nie znam nikogo nawet kto miał kiedyś taką sytuację. Wydaje mi się po prostu, że każdy ze sponsorów odmówi jeśli powiem, że byłem karany, ale już wyrok wymazany.

Napisano

Akurat w moim przypadku źle to będzie wyglądać, bo sam pomogłem imigrantom ze wschodu, błąd młodości, może wezmą pod uwagę że to było ponad 10 lat temu

Napisano

bierze sie pod uwage raz co to bylo,kiedy to bylo i w czasie czy cos bylo

tutaj dochodza takie sprawy jak tez narkotyki..a nie sam napad z bronia

nawet jak ktos bedzie miec jazde na tzw bani a pokaze na rozmowie ze to nic takiego nie bylo to moze sie zdziwic ta osoba jak nie dostanie wizy zadnej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...