wiater Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 dziękuje bardzo za odpowiedź. szukam po forum i nie mogę zbytnio znaleźć. Czy w tym roku jest losowanie? Czy mogę gdzieś złożyć wniosek, czy muszę czekać?
glimi Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Wejdź na jakiś inny temat z DV....procedura się nie raczej nie zmieni. Między 1października a 3 listopada wypełnia wniosek na tej stronie : https://www.dvlottery.state.gov/ i czekasz do maja na wyniki losowania.
wiater Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 dziękuje bardzo, czyli pozostaje mi czekać do października a jak to jest z innymi wizami np. pracowniczymi? na ile się dostaje taką wizę?
glimi Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Jak nie jesteś jakiś super wybitnym pracownikiem to raczej wątpię żeby jakiś pracodawca bawił się w takie koszty . Bo musi udowodnić że w stanach nie znajdzie lepszego pracownika niż ty . Taka wiza raczej przeznaczona jest dla osób które już w USA pracowały i mają dobre układy z szefem. Wszystko o wszystkich wizach znajdziesz tu: http://polish.poland.usembassy.gov/pl_employment_based_iv.html
KaeR Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 dziękuje bardzo, czyli pozostaje mi czekać do października a jak to jest z innymi wizami np. pracowniczymi? na ile się dostaje taką wizę? 3 lata + przedluzenie na 3.
glimi Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Jeżeli jesteś studentem to proponuje Ci pomyśleć nad programem Work and Travel(moja siostra z niego skorzystała) jeżeli on jeszcze istnieje.
serafina Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 ... miliardy ludzi na swiecie tez chce. Fakt ze ich tu jeszcze nie ma, powinien dac Ci poglad na to jak latwo jest to osiagnac. Zrodlo?
glimi Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 miliardy to może nie...ale widać po loterii ile osób chce GC dostać
kzielu Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 miliardy to może nie...ale widać po loterii ile osób chce GC dostać Spytaj w dowolny kraju Afryki ilu nie chce (tak bedzie latwiej), miliard chetnych sie na luzie uzbiera ;-) Albo w Indiach ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.