dagusia_ Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 hej mam nurtujace mnie juz od dluzszego czasu pytanie, a nie znalazlam nic na ten temat. Jestem licealistka a właściwie dopiero się do liceum dostałam 8) , w ambasadze potrzebna jest legitymacja .. a ją otrzymam dopiero we wrześniu, kiedy zacznie się szkoła :? .. i teraz nie wiem co mam robic bo niby wziełam zaświadczenie z nowej szkoły że jestem przyjęta i w ogole, do tego mam legitke ze starej ale jakos nie jestem pewna czy to wystarczy ... :cry: HELP mE ! :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 Nie ma ostrego wymogu ze musisz miec legitymacje. Choc oczywiscie moze sie przydac. W przyznawaniu wiz turystycznych jest tyle potencjlnych czynnikow ktore moga zadecydowac o przyznaniu lub nie wizy ze nie ma co sie specjalnie nastawiac na skrupulatne zberanie papierow, zaswiadczen itp. Czasami wizy dostaja ci co przyniosa tylko paszport i wniosek ze zdjeciem, a ci z teczkami papierkow odchodza z kwitkie. NIE MA ZASAD W PRZYZNAWANIU WIZ TURYSTYCZNYCH. Naprawde trzba podchodzic do tego uda sie to dobre nie uda trudno. Bo od nas tak naprawde malo zalezy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 dobrze, ze masz to zaswiadczenie i stara legitke - to powinno wystarczyc. nie wiem jak teraz, ale kiedys legitka byla oficjalnie wymagana - przynajmniej ja musialem pokazac swoja i byl o tym zapis na stronie www konsulatu, ze bez legitki nie podchodz ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagusia_ Posted July 1, 2005 Author Report Share Posted July 1, 2005 dzieki bardzo za odp troszke jestem spokojniejsza ... wizyta u konsula 06.07 jak wróce żywa to dam znać jak mi poszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 dobrze, ze masz to zaswiadczenie i stara legitke - to powinno wystarczyc. nie wiem jak teraz, ale kiedys legitka byla oficjalnie wymagana - przynajmniej ja musialem pokazac swoja i byl o tym zapis na stronie www konsulatu, ze bez legitki nie podchodz ;-) Mozesz powiedziec o jaka wize sie starales. Bo chyba nie o turystyczna. Masz udowodnic ze cel twojej podrozy jest turystyczny i tyle. Legitymacja moze ci w tym ewentualnie pomoc. Na j-1 gdzie petent powinie miec legitymacje ale tez z tym roznie bywa. podobno w krakowie przestrzegaja rygorystycznie w warszawie nie ( polska obsluga bo to u nich skalda sie papiery przed rozmowa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 staralem sie o turystyczna. i nawet przy turystycznej wpisujac swoj "zawod" jako uczen/student MUSISZ miec dokument na to!!!! niejedna osobe odeslali do domu juz na samym wejsciu do konsulatu przez to, ze zapomnieli np indeksu.... i to osoby jadace po turystyczna... - gdybys sledzil to forum bardziej uwaznie, to bys wiedzial.. jak ja sie ubiegalem o moja wize, to pierwsza rzecz w okienku - musialem podac legitymacje szkolna.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 kolezanka idzie do Liceum wiec jest niepelnoletnia wiec moga uwierzyc ze jest przyjeta co innego dorosly 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagusia_ Posted July 2, 2005 Author Report Share Posted July 2, 2005 czyli moge wierzyc ze mam jakies szanse .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.