Skocz do zawartości

Wiza Narzeczenska

marzena05

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

znam takich co i 15-25 lat w Stanach mieszkaja, mezow/zony maja stad, dzieci sa tu urodzone, a po angielsku ... hmm... no w sumie do robienia dzieci im ang nie byl potrzebny, ale sfrustrowani sa do dzis i to po nich widac :P

Oczywiście jest takich wielu, ale jest tez wielu, co język ogarniają bardzo szybko. Widac dziewczyna chce sie uczyć, wiec podejrzewam, ze za 15-20 lat nie bedzie sie zaliczać do grupy nie znających języka. Większość tu na forum zawsze widzi szklankę pol pusta...

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Oczywiście jest takich wielu, ale jest tez wielu, co język ogarniają bardzo szybko. Widac dziewczyna chce sie uczyć, wiec podejrzewam, ze za 15-20 lat nie bedzie sie zaliczać do grupy nie znających języka. Większość tu na forum zawsze widzi szklankę pol pusta...

moj post byl pisany z przymruzeniem oka ;) myslalam ze Twoj tez.

Napisano

Ja mówię gorzej po angielsku dziś niż jak przyjechałem. Nikt nie poprawialal moich błędów a i dookoła sami native speakarzy kurcze. Dziś już z lenistwa mówię jak umiem. W sumie mam to samo z polskim.

bo to nie nauczyciele, zeby bledy poprawiali ;) poza tym to jest uwazane tez za niegrzeczne. A czasem nawet jak poprosisz zeby poprawiali to przy rozmowie tego nie zrobia bo to burzy cala frajde z prowadzenia dialogu i znosi rozmowe na zazwyczaj mniej fascynujacy/inny temat ;)

Wszystko zalezy tez od tego jak bardzo komus zalezy zeby mowic dobrze i co u niego znaczy "dobrze mowic po angielsku"... bo tu kazdy ma swoją wizję ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...