Sigma1992 Napisano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 21 Lutego 2015 No to wiem ale chodziło mi bardziej o to ze może jakieś zaświadczenia tez się przydadza ale informacje wszystkie są bardzo ważne dla mnie:) i jeszcze jedno pytanie, wiem pewnie głupie ale chcę już wszystko wiedzieć, czy rozmowa z konsulem o ta wizę jest faktycznie w języku angielskim? A jak ktoś nie umie dobrze to da się dogadać jakoś z nim? Bo sam fakt ze jedzie się na ESL żeby nauczyć się języka to tez chyba coś znaczy:) jeszcze to chce wiedzieć i myślę że wszystko będę już wiedzieć
KaeR Napisano 21 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2015 No to wiem ale chodziło mi bardziej o to ze może jakieś zaświadczenia tez się przydadza ale informacje wszystkie są bardzo ważne dla mnie:) i jeszcze jedno pytanie, wiem pewnie głupie ale chcę już wszystko wiedzieć, czy rozmowa z konsulem o ta wizę jest faktycznie w języku angielskim? A jak ktoś nie umie dobrze to da się dogadać jakoś z nim? Bo sam fakt ze jedzie się na ESL żeby nauczyć się języka to tez chyba coś znaczy:) jeszcze to chce wiedzieć i myślę że wszystko będę już wiedzieć Bierzesz takie zaswiadczenia, zeby w razie pytan moc sie tym podeprzec. Na logike, jesli jedziesz na ESL bedac studentem i to w roku akademickim, to mozesz spotkac sie z pytaniem WTF. I juz masz swoja odpowiedz. Konsul moze nie chciec ogladac zadnych papierow, ktore przytaszczysz chocbys mial poreczenie samego prezydenta Obamy.
sly6 Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 dobre odpowiedz to podstawa a nie masa papierow
Sigma1992 Napisano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 No wiem wlasnie:) a wszystkie rozmowy są zawsze po angielsku? Bo wyczytalam ze o te kategorii wiz to rozmowy są po angielsku.
sly6 Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 nie zawsze ,jak lecisz aby sie uczyc jezyka od poczatku to jak Cie moga pytac w j.angielskim co innego jak mowisz ze lecisz aby dalej sie uczyc wtedy moze Konsul zobaczyc jak umiesz jezyk .
Sigma1992 Napisano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Właśnie i to mi chodzilo:) dzięki stokrotne
Sigma1992 Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2015 hej wszystkim mam pytanie, jak to jest z sponsorstwem w przypadku ubrania się o wizę studencka f1 w polsce . czy sponsor w chwili ubiegania sie o wize musi być w Polsce czy może być w usa? bo kobieta z College do którego udaje się na ESL powiedziała że lepiej żeby sponsor był aktualnie w Polsce. jak to z tym jest?
Sigma1992 Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2015 Aha czyli sponsor wystarcza ze papiery mi potrzebne przysle z USA nie musi być w Polsce? To super
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.