Skocz do zawartości

I-131 Pozwolenie O Podrozowanie , Wyjazd

margolcia88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich serdecznie,

mam pytanie do osob, ktore odbyly w swoim zyciu podroz na tym papierze do Polski oczekujac na zielona karte. Od dawna planowalam wyjazd pod koniec marca na wielkanoc do Polski, w listopadzie otrzymalam combo karte z pozwoleniem o prace jak i o podrozowanie. Papiery AoS wyslalam pod koniec sierpnia, myslalam jednak ze maxymalnie niz pol roku nie potrwa procedura z uzyskaniem green card, jednak sie mylilam, bo status ciagle ten sam od kilku msc.. Koniec marca sie zbliza nieuchronnie.. Wiem ze bilet trzeba kupic na nazwisko panienskie jakie jest w paszporcie, oraz musze miec akt zawarcia slubu w stanach. Jakie papiery jeszcze potrzebuje miec aby pokazac na granicy kiedy bede wracac z powrotem ? Czy oprocz tej karty mam sie zglosic do lokalnego urzedu USCIS o jakies dodatkowe papiery? Mam kontrakt w amerykasnkiej firmie, czy warto od nich wziac zaswiadczenie o tym ze pracuje?. Czy mieliscie jakies "wielkie" problemy tzn wiekszy wywiad przekraczajac granice do USA na tym pozwoleniu?

dziekuje goraco za odpowiedz,

pozdrawiam

Margolcia

Napisano

ja lecialam w sylwestra na combo card przez wroclaw-munich-newark-tampa i tylko w monachium mieli maly problem z moja karta bo pierwszy raz lecialam i musieli dzwonic gdzies do USA potwierdzic moj nr combo card wiec zajelo im to pol godziny ale zaraz po tym wprowadzili mnie na poklad jak vipa lol. W polsce pierwszy raz widzieli taki dokument na oczy i oczywiscie musieli zwolywac swoich szefow zeby sie upewnic, ze jest legit ;) a w newarku wzieli mnie na secondary bo taki maja zwyczaj, jezeli to twoja pierwsza podroz na combo card (przynajmniej tak mi powiedzial pan oficer), nie zadawali mi zadnych pytan, podbili paszport i podziekowali. zajelo to moze 5min. wszyscy byli bardzo mili.

powodzenia

• 1 miesiąc później...
Napisano

Ile czasu czeka sie na wydanie combo card? Czy jeśli chciałabym spędzić miesiąc za granica w dwóch dwutygodniowych kawałkach (2 tygodnie za granica, 2 miesiące w Stanach i znowu 2 tygodnie za granica) muszę złożyć dwa podania i-131? Czy owa karta upoważni mnie potencjalnie do dwukrotnego powrotu do Stanów? Z góry dziękuje za odpowiedź, oba wyjazdy są dla mnie szalenie ważne i wolałabym z żadnego nie rezygnować :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...