Gość miqhs Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Na tym forum nie otrzymasz zachęty a "zyczliwi" rodacy zrobią wszystko, zeby cię zniechęcić. Taki tu jes klimat czego nigdy nie zrozumiem. Schemat jest podobny, ktoś marzy o wyjeździe i stali bywalcy rzucają sie szybko do udzielania porad s stylu "nie masz żadnych szans". Wszystko z dobroci serca. Poczytaj sobie o wizach i przeczytaj inne tematy, bo im więcej zadasz pytań tym więcej usłyszysz odpowiedzi na nie.
KaeR Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Na tym forum nie otrzymasz zachęty a "zyczliwi" rodacy zrobią wszystko, zeby cię zniechęcić. Taki tu jes klimat czego nigdy nie zrozumiem. Schemat jest podobny, ktoś marzy o wyjeździe i stali bywalcy rzucają sie szybko do udzielania porad s stylu "nie masz żadnych szans". Wszystko z dobroci serca. Poczytaj sobie o wizach i przeczytaj inne tematy, bo im więcej zadasz pytań tym więcej usłyszysz odpowiedzi na nie. Jakas rada sluzysz? OP ma doswiadczenie i wyksztalecenie. Ma szanse znalezc pracodawce. Nie zauwazylem odradzania tylko rzeczowa dyskusje. Jak OP wygra loterie, to mu mozesz doradzic co i jak.
pelasia Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Na tym forum nie otrzymasz zachęty a "zyczliwi" rodacy zrobią wszystko, zeby cię zniechęcić. Taki tu jes klimat czego nigdy nie zrozumiem. Schemat jest podobny, ktoś marzy o wyjeździe i stali bywalcy rzucają sie szybko do udzielania porad s stylu "nie masz żadnych szans". Wszystko z dobroci serca. Poczytaj sobie o wizach i przeczytaj inne tematy, bo im więcej zadasz pytań tym więcej usłyszysz odpowiedzi na nie. Po raz kolejny, należy zrozumieć swoje szanse a nie marzyć, ze wszystko jest łatwe. Chłopak chce sie pozwoleniem na prace juz dzis zając. Powiedz mu jak to zrobić, bo my wszyscy mu mówimy, ze to nie możliwe. No ale oswiec nas wszystkich jak to jest możliwe ? Jedyne co moze zrobić to szukać pracodawcy, czy jest to łatwe? Nie! Ale możliwe. Moze brać udział w loteri? Pewnie, ze moze. Mogę mu nawet obiecać, ze wygra za pierwszym razem, aby nie być niezyczliwym rodakiem, ale czy to bedzie prawda? Mi to rybka czy chłopak wyjedzie czy nie. Ale nie mam zamiaru mu obiecywać złotych gór aby być miłym.
Gość miqhs Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 To jak rybka to po co piszesz? Czemu autor postu doszedł do wniosku, ze sie go zniechęca? Udzielanie informacji to misja a nie bycie miłym. Było takich tematów na pęczki wiec nie róbcie z siebie aniołków. Mniej emocji więcej konkretów. A jak ktoś jest zmęczony kolejnym postem w tym stylu to snikers.
KaeR Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 To jak rybka to po co piszesz? Czemu autor postu doszedł do wniosku, ze sie go zniechęca? Udzielanie informacji to misja a nie bycie miłym. Było takich tematów na pęczki wiec nie róbcie z siebie aniołków. Mniej emocji więcej konkretów. A jak ktoś jest zmęczony kolejnym postem w tym stylu to snikers. Bycie zniecheconym to subiektywny stan. Jednego zniecheci wypowiedz na forum, drugiego sam proces szukania pracy, a trzeciego wizowy. Ten pierwszy niech raczej siedzi w domu. Bylem w sytuacji OP i takie mile pier***nie w stylu "swiat stoi otworem" koniec koncow mozna sobie w buty wlozyc, zeby nie wskazac innego miejsca. Wszystkie informacje udzielone informacje w tym watku sa do sprawdzenia na oficjalnych stronach. A jak ktos lubi strofowac ludzi, bo im sie styl nie podoba, to niech sobie zrobi potomka i go sobie wychowuje, bo tu juz wiekszosc ludzi jest odchowanych.
pelasia Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 To jak rybka to po co piszesz? Czemu autor postu doszedł do wniosku, ze sie go zniechęca? Udzielanie informacji to misja a nie bycie miłym. Było takich tematów na pęczki wiec nie róbcie z siebie aniołków. Mniej emocji więcej konkretów. A jak ktoś jest zmęczony kolejnym postem w tym stylu to snikers. No ale udzielanie informacji to tu dla większości ludzi bycie niezyczliwym lub zniechecajacym. Słyszą co im nie po drodze. Mi to rybka czy wyjedzie, moje zycie sie nie zmieni. Informując kogoś nie zmienia faktu, ze mnie mało obchodzi co ktoś z ta informacja zrobi. Aniołkiem nie jestem,nigdzie nie pisałam, ze jest inaczej. Swoje za uszami mam. A posty typu, ze na tym forum sa tylko ludzie po to aby zniechęcać lub mowić ze nikomu sie nie powiedzie jest nieprawdziwe. Nikt tutaj sobie informacji z d.....y nie wyciąga. Jak juz ktoś wspomniał sa to informacje potwierdzone. Rzeczywistość jest taka, ze łatwo legalnie do USA każdemu sie dostac nie jest, czy nam sie to podoba czy nie.
User0000 Napisano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Spoko ludzie luzik ! Nie chce tutaj nikogo skłócać Fajnie jak się uświadomi jakie są realia, ale skoro ludzie wyjeżdżają i są zadowoleni, to trzeba do tego zachęcać Następna opcja jaka wpadła mi do głowy, to wewnętrzny transfer w Amazon, o który można ubiegać się po roku pracy. Ciekawa opcja co ?
Gość miqhs Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Potomka już sobie zrobiłam. Strofowac mi nikt nie zabroni. Zrobiliście sobie z tego forum prywatny folwark i tylko w temacie "chciałem powiedzieć ze" jest miło. Sami swoi i bla bla o niczym
KaeR Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Spoko ludzie luzik ! Nie chce tutaj nikogo skłócać Fajnie jak się uświadomi jakie są realia, ale skoro ludzie wyjeżdżają i są zadowoleni, to trzeba do tego zachęcać Następna opcja jaka wpadła mi do głowy, to wewnętrzny transfer w Amazon, o który można ubiegać się po roku pracy. Ciekawa opcja co ? Zapewniam Cie, ze ta sprawa sie ciagnie sprzed tego watku. Jesli Twoj pracodawca Cie przeniesie, to powinienes od tego zaczac. kzielu jest z transferu na tym forum.
Gość Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Lubie jak ludzie myla "bycie niemilym, zlosliwym i fe" z podaniem rzeczowych informacji, ktore sa jakie sa. Mowienie kazdemu "Tak, jedz do USA, to takie proste i piekne, nie martw sie zupelnie niczym. Bedziesz zarabial miliony i Obama da ci od reki legalny pobyt." byloby klamstem No ale. Ludzie sie zloszcza jak nie uslysza tego co chca. Juz kiedys byla o tym dyskusja...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.