Videlec Posted March 2, 2015 Report Posted March 2, 2015 WitamW zeszłym roku rozpoczołem staranie się o wizę imigracyjną do USA. Moja mama złożyła wniosek o sponsorowanie mnie. Po pewnym czasie przyszedł do mnie list z wyznaczonym terminem spotkania w ambasadzie w Warszawie. Stawiłem się na spotkanie wszystko odbywało się całkiem sprawnie miałem wszystkie potrzebne dokumenty, fotografie itd. jedyną rzeczą której nie miałem były badania lekarskie, ale Panie w okienku powiedziała że nic sie nie stało moge je dosłać pocztą zaraz potym jak je wykonam. Pobrano mi odciski palców, odbyłem rozmowę z konsulem wszystko wydawało sie być w porządku. Podczas rozmowy z konsulem nie miałem jeszcze skończonych 21 lat, rozmowa była końcem marca a ja mam urodziny w czerwcu. Po niedługim czasie wykonałem odpowiednie badania w Warszawie poszedłem do TNT i wysłałem wyniki badań oraz paszport (Pani w okienku powiedziała żebym tak zrobił) wydawało mi się że zrobiłem wszystko z mojej strony. Pozostało czekać i czekać po pewnym czasie zacząłem sprawdzać jak wygląda mój stan sprawy znalazłem moim zdaniem odpowiednią stronę https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?eQs=o/iS8zDpeAKjMWCuebHqOw==wpisałem swój case number i okazało się że moja sprawa została odrzucona. Nie dostałem żadnej wiadomości na email dlaczego tak się stało oraz żadnych informacji na temat mojego paszportu. Moja mama rozmawiała z jakaś Panią która zajmuje się takimi sprawami i powiedziała jej że jeszcze nic straconego, to że na stronie jest tak napisane nie oznacza jeszcze porażki oraz że powinienem pisać do nich maila i oczekiwać informacji. Tak zrobiłem zaczołem szukać, napisałem maila do ambasady USA w Warszawie lecz oni odpisali mi jakimś chyba automatycznym mailem że powinienem znaleźć potrzebne mi informacje na poniższych linkach - niestety większość tych stron dotyczyła wiz nieimigracyjnych i już nie na pewno mojego przypadku. Kieruje pytanie do was co powinienem w tej sprawie zrobić aby wszystko było w porzadku i abym dostał wizę, oraz gdzie może znajdować się mój paszport i kiedy dostanę go z powrotem. Mam nadzieję że znajdzie się ktoś z doświadczeniem kto mógłby mi pomóc i dostarczyć informacji.
sly6 Posted March 2, 2015 Report Posted March 2, 2015 to od marca nie wiesz co sie dzieje z Twoim paszportem,.? Jutro dzwon pod ten numer telefonu i wyjasnij sprawe,mozesz dluzszy czas czekac na rozmowe . +(48) (22) 625 10 42 - informacja telefoniczna - tylko na temat wiz imigracyjnych - Warszawa. Czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 14.00 - 16.00. a Twoja mama nie mozesz napisac wiadomosci,wyslac faksu? ps zostal Ci Twoj numer nadania na TNT?
Videlec Posted March 2, 2015 Author Report Posted March 2, 2015 Ok zadzwonię jutro pod ten numer, jest opcja rozmowy po polsku?Tak mam numer nadania przesyłki
sly6 Posted March 2, 2015 Report Posted March 2, 2015 pewnie ze jest taka mozliwosc rozmowy jedynie musisz uzbroic sie w cierpliwosc najpierw zadzwon do TNT i sie dowiedz czy przesylka doszla i czy cos odsylali
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.