Domka Napisano 15 Marca 2015 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 W okreśie kiedy dostępne są wyniki losowania loterii wiziwej będę legalnie w USA w związku z tym moje pytanie brzmi czy gdybym wylosowała zieloną kartę to czy mogę umówić wizytę u konsula w Stanach czy muszę odbyć ją w Polsce Z góry dziękuje za odpowiedz
sly6 Napisano 15 Marca 2015 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 Mozesz miec rozmowe w USA pamietaj o tym ze rozmowy sa od pazdziernika do wrzesnia i do czasu rozmowy musisz miec legalny pobyt a wiec od maja do wrzesnia troche tych miesiecy jest I masz ta rozmowe z urzednikiem imigracyjnym,oplaty za badania masz wyzsze i dodatkowo inne dokumenty musisz wypelnic byl przypadek pewnego chlopaka co mial miec tak rozmowe z loterii,pod koniec loterii i skonczyly sie wizy .a inne osoby z Europy nadal mialy rozmowy tak Ci pisze ze zalezy jaki bedziesz numer to wtedy lepiej wyznaczyc sobie rozmowe w Polsce
annaya Napisano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2015 tym moje pytanie brzmi czy gdybym wylosowała zieloną kartę to czy mogę umówić wizytę u konsula w Stanach czy muszę odbyć ją w Polsce
sly6 Napisano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2015 masz wybor ,musisz byc na terenie USA legalnie caly czas,az do samej rozmowy oraz tez inne sa dokumenty wypelniane .wiecej sie placi za badania medyczne
Joanna30 Napisano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2015 W Stanach nie ma konsula ale można zrobić AOS, jeśli się jest legalnie podczas kiedy nasz CN jest bieżący. Czyli najwcześniej 1-go października (w zależności od CN).
Armani12 Napisano 4 Maja 2015 Zgłoś Napisano 4 Maja 2015 A mnie ciekawi troche podobna sprawa - aktualnie jestem w Pekine i jesli bym wygral GC to czy moge odbyc rozmowe tutaj czy musze wracac do Polski?
sly6 Napisano 4 Maja 2015 Zgłoś Napisano 4 Maja 2015 Mozesz odbyc rozmowe w Pekinie pamietaj ze te rozmowy zagranica troche sie roznia np iloscia papierow do pokazania -zaswiadczen
Armani12 Napisano 4 Maja 2015 Zgłoś Napisano 4 Maja 2015 Swietna informacja! Zawsze lepiej placic za kuriera z wymaganymi papierami, anizeli brac wolne i leciec do polski tylko na rozmowe. No nic, zobaczy sie za 2 dni jak beda wyniki. Na cuda nie licze....ale moze jednak sie uda.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.