Skocz do zawartości

Fafsa Lub Inne Dla Gc W Grad School

Gość alik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hello! Wlasnie zaczelam aplikacje na FAFSA ale chce sie upewnic czy wogole moge! Jestem w grad school i mam TA choc dzis mi powiedzieli ze nie bede TA w lecie i tak wydymali wiele innych osob, bo to zawsze jest dochod ktorego jestem pozbawiona.

Mam GC od 4 miesiecy i mieszkam w tym stanie od 4 lat. Czy aplikacja na FAFSA (i ewentualne otrzymywanie fed aid) bedzie mialo negatywny skutek na aplikacje na obywatelstwo w przyszlosci? Moj maz jest moim sponsorem...

Btw, czy otrzymywanie innych financial aids tez jest ok? Dziekuje bardzo za odpowiedzi!

Napisano

Tak sie zastanawiam czy jeszcze masz czas na lato, bo teraz ida aplikacje na jesien. Jak masz jakies pytania odnosnie fafsa to lepiej tam zadzwonic.

Napisano

Wszystko jest OK. Termin to 30 czerwca. Aplikacje idą na rok akademicki, a nie na lato/jesień itp.

Co do FAFSA dla zielonej karty - nie ma problemu, nie ma też wpływu na obywatelstwo. Wszystko jest ładnie wyjaśnione na stronach USCIS, nie ma się co bać.

Napisano

Wszystko jest OK. Termin to 30 czerwca. Aplikacje idą na rok akademicki, a nie na lato/jesień itp.

Tylko ze OP pyta o rok akademicki 2014-2015 (nie bedzie TA w lecie) a nie 2015-2016, na ktory ida obecnie aplikacje. Jesien to byl skrot myslowy jako poczatek roku akademickiego.

Napisano

Dziekuje za odpowiedzi :)

Moze uda mi sie zaaplikowac na summer 2015 i tez na 2015-2016 academic year (oczywiscie mowie o semestrach). W poprzednim roku bylam TA w lecie wiec zarobki w aplikacji gdy sie pytaja o 2014 beda wieksze niz aktualnie (2015 bedzie biedniejszy). Dopiero zaczelam wypelniac, nie orientuje sie czy pozniej w aplikacji pytaja sie o aktualne zarobki, bo wtedy nie ma za bardzo mozliwosci powiedziec, iz maj-sierpien nie bede zarabiac. A w labie i tak musze byc..

Pozdrawiam wszystkich

Napisano

Dziekuje za odpowiedzi :)

Moze uda mi sie zaaplikowac na summer 2015 i tez na 2015-2016 academic year (oczywiscie mowie o semestrach). W poprzednim roku bylam TA w lecie wiec zarobki w aplikacji gdy sie pytaja o 2014 beda wieksze niz aktualnie (2015 bedzie biedniejszy). Dopiero zaczelam wypelniac, nie orientuje sie czy pozniej w aplikacji pytaja sie o aktualne zarobki, bo wtedy nie ma za bardzo mozliwosci powiedziec, iz maj-sierpien nie bede zarabiac. A w labie i tak musze byc..

Pytaja o zeznanie podatkowe i obecny stan posiadania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...