serafina Napisano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2015 pytanie dlaczego ktos nie byl ubezpieczony? bo chyba nie z tego ze pracuje a nie ma na ubezpieczenie.. A moze jest studentem studiow dziennych po 26 rz? Wystarczy tylko rejestracja w pośredniaku i masz zapewnione ubezpieczenie, pod warunkiem, że co miesiąc grzecznie podpisujesz listę. W przypadku nie stawienia się na wyznaczony termin dostaje się ban na 120 dni i ubezpieczenie znika - niestety przerabiałem to na sobie. A czy to ubezpieczenie z UP wraca po jakims czasie? Np rowniez po 120 dniach, oczywiscie jesli sie znowu zarejestrujesz?
olmeca Napisano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2015 Tak, przy ponownej rejestracji, uzyskuje się na nowo przywileje bezrobotnego - nie miałem okazji sprawdzać, bo już zostałem zatrudniony.
jannapa Napisano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2015 A moze jest studentem studiow dziennych po 26 rz? a takich chyba rodzic moze spokojnie dopisac do swojego ubezpieczenia, prawda? zreszta sama osobiscie mialam prywatnie wykupione ubezpieczenie w nfz, w latach 2004-2007 (mieszkalam poza granicami kraju, ale w granicach unii, nie pamietam jak sie ten papier nazywal, ale urodzilam dwojke dzieci, dzieci mialy pelna opieke pediatryczna, starszy nawet rehabilitacje jako wczesniak, szczepienia, przeglady itp.) - kosztowalo mnie to cos kolo 150 pln miesiecznie, wiec nie tragedia, a full serwis byl.
serafina Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2015 a takich chyba rodzic moze spokojnie dopisac do swojego ubezpieczenia, prawda? zreszta sama osobiscie mialam prywatnie wykupione ubezpieczenie w nfz, w latach 2004-2007 (mieszkalam poza granicami kraju, ale w granicach unii, nie pamietam jak sie ten papier nazywal, ale urodzilam dwojke dzieci, dzieci mialy pelna opieke pediatryczna, starszy nawet rehabilitacje jako wczesniak, szczepienia, przeglady itp.) - kosztowalo mnie to cos kolo 150 pln miesiecznie, wiec nie tragedia, a full serwis byl. Mozne wykupic ubezpieczenie, koszt to ok 300 zl miesiecznie Nie wydaje mi sie ze cos takiego, ja dopisanie przez rodzica studenta pow 26 rz do ubezpieczenia istnieje?
jannapa Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2015 Mozne wykupic ubezpieczenie, koszt to ok 300 zl miesiecznie Nie wydaje mi sie ze cos takiego, ja dopisanie przez rodzica studenta pow 26 rz do ubezpieczenia istnieje? znalazlam jakis biuletyn niedawny: do 26 rz moze rodzic, powyzej niepracujacy student musi zglosic fakt ustania ubezpieczenia na uczelni, ktora ma obowiazek studenta ubezpieczyc. http://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/prawa-pacjenta/269005,Czy-studenci-maja-ubezpieczenie-zdrowotne.html
serafina Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2015 @jannapa dziekuje za informacje Kto wie czy w niedalekiej przyszlosci nie wroce na studia dzienne do PL...
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2015 na stronach NFZ tez mozna sie wiele dowiedziec,a jak nie to napisac,zadzwonic,,jest cos takiego jak rzecznik praw pacjenta co odpowiada na takie pytania,wiec w przyszlosc serafina tam mozesz szukac informacji co do UP to tak wlasnie jest ....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.