kasiawawa Napisano 19 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2005 Ja bym sie tak nie wyrywala z tym angielskim na poczatek.Ja nie znam ni w ząb angielskiego i wiza na 10 lat Przeciez to ma byc wiza turystyczna.Jezyk nie jest az taki potrzebny.Chyba ze mowisz poprawnie to mozesz spróbowac.Obstaje jednak przy nie chwaleniu sie wielka znajomoscia jezyka. Trzymam kciuki :spoko: i napisz jak poszlo POWODZENIA
Zmijka Napisano 19 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2005 a ja sadze ze to jest plus...mimo wszystko, jest wiele czynnikow, ktore wplywaja na decyzje konsula. Nadal jednak uwazam, iz jak ktos chce byc turysta to powinien byc w stanie cos z siebie wydukac bo sytuacje zdazaja sie rozne i taka osoba co nic nie umie wzbudza watpliwosci czy sobie poradzi. Ale jak mowisz kasiawawa znajomosc nie jest konieczna aby ja uzyskac. Jesli sie jednak zna ten jezyk w jakimkolwiek stopniu to mozna sie wykazac, na pewno nie zaszkodzi-) Ciao
SantaCruz_CA Napisano 19 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2005 zanim ja sie ubiegalem o pierwsza wize, to pojechal do konsulatu moj wowczas 12-letni kolega z sasiedztwa - i jedna z pierwszych rzeczy jakie konsul zrobil, to bylo przejscie na angielski... potem znowu przeszli na polski ;-) a ja "pouczony" tym zdarzeniem, z mojej nadgorliwosci zrobilem to samemu juz na powitaniu z konsulem... podszedlem i juz od razu po angielsku... ;-) no i roznowa przebiegala w sposob mieszany - z czego wiekszosc byla po angielsku ;-) ale mojej mamie babina zadawala pytania po polsku - sama z siebie - bez pytania czy zna angielski... podczas mojej wizyty, widzialem ze turysci wszyscy rozmawiali po polsku, a po angielsku przepytywali ludzi ktorzy przyjechali po wizy biznesowe.
kasiawawa Napisano 19 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2005 Oczywiscie,ze znajomosc jezyka jest plusem.Lecz jak starasz sie o wize na zaproszenie to nie musisz go znac.Chcac leciec jako czysty turysta znajomosc jezyka jest wrecz niezbedna Niestety nie jest to nigdy gwarancja dostania wizy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.