Skocz do zawartości

Doklejenie Partnerki Bez Formalnego Związku (Gc Z Loterii)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co do adresu to :)

mozesz zostawic pole to puste a powoli szukac adresu :) bo adres musisz miec na rozmowie :)

ten adres mozesz zmienic juz na granicy,wazne aby byl bo bez tego wizy,GC nie dostaniesz :)

jak bedziesz dlugoo na forum to moze ktos Ci pomoze w znalazieniu adresu.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Hej kolego "zielonokartnik",

Miałem podobny kłopot, co ty teraz. Wylosowałem DV2013. W tym wątku znajdziesz opis całej sytuacji. W przedostatnim poście opisałem krok, po kroku jak nam ze wszystkim poszło:

http://forum.usa.info.pl/topic/20476-dv-2013-dylemat-wylosowanego-bedacego-w-zwiazku/

Od dwóch lat spokojnie żyje nam się w Kalifornii. Niedługo przenosimy się do Teksasu. Da się to wszystko pozałatwiać. Nie było tak trudno. Powodzenia!

Napisano

Witajcie,

Jestem jednym ze szczęśliwców, który został wylosowany do wzięcia udziału w procedurze otrzymania zielonej karty.

Moja kwestia jest raczej oczywista i klarowna, zależy mi jednak na tym, by moja Partnerka życiowa, z którą jestem od 5 lat i z którą nie jestem w formalnym związku małżeńskim miała możliwość pojechania ze mną bynajmniej nie na turystycznej.

Rzecz w tym, że aktualnie przebywa ona od miesiąca w Irlandii, gdzie próbuje swoich sił jako pielęgniarka w tamtejszych warunkach. W związku z tym logistycznie i czasowo dość trudno byłoby zorganizować ślub, który umożliwiłby mi doklejenie jej jako członka mojej rodziny do wniosku DS-260.

Ehh.

Moje pytania zatem brzmią:

- Ile czasu mam na złożenie wniosku 260 od momentu bycia wylosowanym w loterii? Czy zdążyłbym zorganizować ślub cywilny?

- Czy ślub w takim okresie jest dla urzędników podejrzany, nawet jeśli bez problemu udowodnię każdy rok z tych 5 lat jaki spędziliśmy razem?

- Czy może istnieje jakaś szansa by dostała możliwość pracy i pobytu już jako moja żona ale po tym jak wypełnię wniosek 260 tylko na siebie? Papiery pielęgniarskie naturalnie posiada przetłumaczone i podbite przez notariusza, ma kilka lat doświadczenia w zawodzie (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie).

- Może jeszcze jakieś rozwiązania?

Dziękuję za pomoc,

Mateusz

Witaj Zielonokartnik,

wysłaliśmy Ci wiadomość prywatną jeśli nadal jesteś zainteresowany pomocą ;)

Pozdrawiamy

• 1 rok później...
Napisano
Dnia Sun May 10 2015 o 23:42, Dejmos napisał:

Ja wyslalem papiery (w ktorych nie wspominalem o mojej dziewczynie) zaraz po wylosowaniu GC. W czerwcu sie pobralismy i zaraz po tym wyslalem swoje zaktualizowane papiery oraz papiery zony. Na rozmowe, ktora odbyla sie na poczatku listopada, wzielismy troche wspolnych zdjec z ostatnich kilku lat, aby miec jakis dowod, ze znalismy sie wczesniej. Urzednik byl bardzo wyluzowany, poogladal zdjecia, pozartowal i dal nam wizy. Moj numer to okolo 6XXX.

Hej

A jak zaktualizowałes swoje papiery dzwoniąc do konsula czy wypelniales jakieś dodatkowe wnioski poza ds260?

Napisano
33 minuty temu, Lukasz Woj napisał:

Hej

A jak zaktualizowałes swoje papiery dzwoniąc do konsula czy wypelniales jakieś dodatkowe wnioski poza ds260?

Po prostu jeszcze raz wyslalem DS260 z aktualnymi danymi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...