Skocz do zawartości

Kupować Bilet Powrotny?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciaem odswieżyć temat i zapytać - a co jakby kupić bilet powrotny np. w Norwegian Air w opcji Flex, który jest zwrotny i po prostu sobie go zwrócić jak się doleci do USA?

Mam podobny problem i po prostu nie wiem na jak długo dokładnie dam radę zostać w stanach na wizie B-2.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 33
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie wiem jakie mają doświadczenia, ale ja nie kupowałam powrotnego, ponieważ nie planowałam powrotu "co do dnia". Pewnie bezpiecznej jest mieć taki bilet, ale ja nie chciałam później zmieniać dat i robić sobie problem. Nie zdarzyło mi się aby mnie nie wpuszczono z tego powodu.

Napisano

Ale mówisz o lataniu na wizie turystycznej?

Jakimi liniami?

Kiedy ostatni raz leciałaś bez biletu powrotnego?

Pytam, bo jeszcze nie słyszałam o takim lataniu turystycznym w jedną stronę.

Napisano

Norweskimi. Nie pytali mnie o bilet powrotny tylko kiedy wracam. Siostra mojego męża też tak przyleciała w kwietniu na B2 i powrotny kupowała dopiero będąc w Stanach.

Napisano

Eh, wszędzie sprzeczne odpowiedzi :( gdybym nie musiał kupowac tego biletu powrotnego teraz to dużo z głowy schodzi - chciałbym, żeby była to prawda...

#edit. tzn wierze, że tak było w Twoim przypadku, tylko pytanie czy to jest reguła...

Napisano

Może wypowie się ktoś, kto ma większe doświadczenie na B2 (ja tylko dwa razy byłam na b2). Za kilkanaście dni przylatuje moja siostra też na turystycznej i też wolę mieć pewność czy musi już mieć ten bilet bo jeszcze go nie ma. Będziemy lecieć do Polski razem, a ja mam jeszcze lekki problem z dokładnym terminem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...