whysoserious3 Napisano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 Czy mając DV, funkcjonariusz CBP nadal traktuje mnie tak samo jakbym miał na przykład wizę turystyczną? Dla przykładu jadę do U.S. po raz pierwszy, z ambasady otrzymałem kopertę którą muszę wręczyć w porcie granicznym. Czy nadal CBP decyduje o tym, czy mogę wjechać, legalnie mieszkać i pracować na terenie Stanów Zjednoczonych? Czy po prostu fakt, że dotarłem w to miejsce z dokumentami które są w tej kopercie daje mi bezdyskusyjnie prawo wjazdu? Mowa tutaj o aktywacji zielonej karty. Rzecz jasna zakładając, że nie mam przy sobie nic nielegalnego i oficjalnie jadę do U.S. w celach zarobkowych. Pozdrawiam.
jkb Napisano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 Nadal moze Cie nie wpuscic. Nikt oprocz obywateli USA nie ba bezwarunkowej gwarancji na wlot. Ale CBP nie moze Cie nie wpuscic tylko za to, ze masz zamiar pozostac w USA na stale - od tego jest wiza imigracyjna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.