Skocz do zawartości

Scotus Affirms Constitutionality Of Gay Marriage

jkb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W Polsce nigdy to nie przejdzie... Już po referendum w Irlandii (która zawsze to była TAKIM katolickim krajem), nasz Episkopat i katolickie środowiska dostały zbiorowego zawału serca.

Napisano

Episkopat i księża jak na zbawienie czekają na sierpień, kiedy Duda obejmie urząd. Bo wtedy zacznie zaprowadzać ład i porządek.

Wczoraj przeczytałam, że Biedroń usunął ze swojego gabinetu obraz z Janem Pawłem II. Oddał go do jakiejś parafii. Ksiądz przyjął, ale skomentował, że obraz będzie teraz czekać na nowego prezydenta miasta, żeby "wrócić na swoje miejsce". Normalnie porażka.

Jakby w Polsce trzeba by było płacić podatki stricte na Kościół, to by się od razu okazało, ile jest katolików. Tylko tego by księża nie znieśli...

Napisano

Ufff nie rozumiem skąd takie jazdy po kościele, ksiądz was molestował za młodu? :) Owszem zdarzają się przypadki molestowania ale to są WYJĄTKI. Znam paru księży i w wiekszości przypadków są to "równiachy". Anyway chyba nie zaprzeczycie, że Polska tradycja, historia kultura jest ściśle związana ze chrześcijaństwem i wypadałoby uszanować religie naszych przodków, dziadków. (chociażby ze względu na te przytoczone argumenty)

Ogólnie to już rzygam tą całą homopropagandą, gender, in vitro itd. - dlatego tak się obruszyłem czytając wasze posty, miałem cichą nadzieje, ze nie lykacie jak mlode pelikany calego syfu z tv.

P.S Mam strasznie wolnościowe poglądy i generalnie nic mi do tego kto z kim itd. tylko wolałbym jednak, żeby to było jednak utrzymane w "dawnym stylu" - że jest to PRYWATNA sprawa każdego człowieka i chciałbym aby nie wychodzono z tym na ulicę i nie wbijano do głów dzieciom, rzeczy które normalnie rozwijajace sie dziecko wolaloby nie slyszec. (dla jego dobra)

Napisano

P.S Mam strasznie wolnościowe poglądy i generalnie nic mi do tego kto z kim itd. tylko wolałbym jednak, żeby to było jednak utrzymane w "dawnym stylu" - że jest to PRYWATNA sprawa każdego człowieka i chciałbym aby nie wychodzono z tym na ulicę i nie wbijano do głów dzieciom, rzeczy które normalnie rozwijajace sie dziecko wolaloby nie slyszec. (dla jego dobra)

No i zeby jeszcze dodatkowo nie bylo usankcjonowane prawnie, by przywileje zarezerwowane dla malzenstw roznoplciowych nigdy nie byly dostepne w zwiazkach jednoplciowych, tak?

Wiesz, ludzie juz tak maja, ze jak im sie jakichs praw odmawia, to sie przeciw temu buntuja i na ulice wychodza... a co do "rzeczy, ktore normalnie rozwijajace sie dziecko wolaloby nie slyszec", pozostawie to bez komentarza...

Napisano

Nikt tutaj kosciola nie atakuje. Ale ja uwazam, ze religia nie powinna byc NIGDY mieszana z polityka. Jak rowniez nic kosciolowi do tego jak kobieta chce traktowac swoje cialo, ciaze, antykoncepcje, etc, etc.

Jesli uwazasz, ze homoseksualizm zle wyplywa na "normalnie" rozwijajace sie dzieci, to nie, nie masz wolnosciowych pogladow. :P

Ja nie uwazam chrzescijanstwa za "religia naszych przodkow". Do tej kategorii byl raczej zaliczyla poganstwo (ktore znacznie bardziej wole od chrzescijanstwa).

Napisano

No i zeby jeszcze dodatkowo nie bylo usankcjonowane prawnie, by przywileje zarezerwowane dla malzenstw roznoplciowych nigdy nie byly dostepne w zwiazkach jednoplciowych, tak?

Wiesz, ludzie juz tak maja, ze jak im sie jakichs praw odmawia, to sie przeciw temu buntuja i na ulice wychodza... a co do "rzeczy, ktore normalnie rozwijajace sie dziecko wolaloby nie slyszec", pozostawie to bez komentarza...

A dlaczemu w takim wypadku małżeństwa heteroseksualne nie powinny miec jakis "bonusów" z racji tego, ze sa jedyna opcja dla ludzkosci jezeli chodzi o reprodukcje tzn. utrzymanie gatunku?

Ja nie uwazam chrzescijanstwa za "religia naszych przodkow". Do tej kategorii byl raczej zaliczyla poganstwo (ktore znacznie bardziej wole od chrzescijanstwa).

966r ne - zapraszam do szkoły podstawowej. :) edit: No chyba że pochodzisz z Zimbabwe albo z Nigerii to faktycznie może twoi przodkowie byli poganami. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...