Karolcia2 Napisano 13 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 Witam. Mam pytanie odnosnie praw kobiety ciezarnej. Glownie chodzi mi o to czy istnieje jakis przepis mowiacy o tym: w jakich godzinach powinna pracowac kobieta, jesli pracodawca ma system zmianowy?Od 3 miesiecy prosze sie by zmienili mi godziny pracy na ranne, a nie popoludniowe i bezskutecznie... Z gory dziekuje za pomoc!
Jackie Napisano 13 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 Tu masz telefon, zadzwoń i zapytaj. http://www2.illinois.gov/dhr/Publications/Documents/Pregnancy_Posting-lgl-ENG14.pdf
Amy Napisano 13 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 U mnie w pracy dwie dziewczyny byly w ciazy pracowaly do samego konca, robily wszystko co zazwyczaj, mialy tylko przerwy dluzsze, jedna poszla w ten sam dzien co skonczyla prace rodzic
Karolcia2 Napisano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 Dzieki za odpowiedz. Ja mam prace stojaca i przerwy normalne tak jak mialam ( 20 min na 8 godzin pracy). Tez robie wszystko co wczesniej tylko, ze popoludniowa zmiana jest ciezsza i niektore rzeczy sprawiaja mi juz problem...
Amy Napisano 14 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2015 Dzieki za odpowiedz. Ja mam prace stojaca i przerwy normalne tak jak mialam ( 20 min na 8 godzin pracy). Tez robie wszystko co wczesniej tylko, ze popoludniowa zmiana jest ciezsza i niektore rzeczy sprawiaja mi juz problem... Na 8 h pracy mamy dwie przerwy po 15 min i 45 min na lunch, strasznie krotka ta przerwa, az z ciekawosci zapytam co to za praca?
Karolcia2 Napisano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2015 Na 8 h pracy mamy dwie przerwy po 15 min i 45 min na lunch, strasznie krotka ta przerwa, az z ciekawosci zapytam co to za praca? Praca w sklepie... W czwartek ide do lekarza to moze cos mi powie. Jesli nie, zadzwonie pod podany wyzej numer.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.