Skocz do zawartości

Proszę O Pomoc! Zielona Karta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Krewniak mojej ślubnej, z zawodu mechatronik odbudowywal New Jersey po SANDY jako elektryk. Wymienial gniazdka i wieszal zyrandole za 90/h. Unijna robota mu się trafila przez ponad rok.

Podczas ławnictwa w sądzie dowiedziałam się że unijni peratorzy żurawi budowlanych mogą wyciągnąć do poł miliona $ rocznie. Pozwany musiał ukazać listę płac - 10 pracowników, każdy zarabia powyżej 200k, a najwyższe $340k. Do tego dodatkowo równowartość 40% zarobków wpłacana jest na indywidualne konto emerytalne.

Napisano

Nasz hydraulik wspomnial ze ma 7 lazienek w domu... potem wspomnial dzielnice gdzie mieszka: wyglada na to, ze on zyje w okolicy gdzie przecietny dom kosztuje powyzej $million. Elektrycy podobno zarabiaja jeszcze wiecej.

Napisano

Nasz hydraulik wspomnial ze ma 7 lazienek w domu... potem wspomnial dzielnice gdzie mieszka: wyglada na to, ze on zyje w okolicy gdzie przecietny dom kosztuje powyzej $million. Elektrycy podobno zarabiaja jeszcze wiecej.

i po co ja studia robie? ;)

Napisano

Heh, moze 70/day ;)

A tak na marginesie to troche podobna historia do mojej, tylko ja nie ciulalem kasy i chcialem zone sciagnac. No ale nie wyszlo wiec wlanalem wszystko w diably, zrzeklem sie GC i wrocilem do UK. Teraz kompletnie tego nie zaluje - dobra praca, dom w fajnej okolicy, dziecko do dobrej prywatnej szkole. Co mi wiecej trzeba :)

Napisano

Oj tak zgadzam się. Rodzina jest ważniejsza od kasy... JA na rozłąke nigdy wiecej hocby nie wiem co. Ne wyobrazam sobie miec juz nawet dziecka a żyć w rozłące. To po co w ogole być razem i się męczyć, bo same nerwy. Bez sensu...

Moje się rozpadło przez własnie takie pieniądze, w rodzinie też nie było lepiej po 3 letniej rozłące, teraz niby lepiej ale rany zostają.

Moim zdaniem facet oślepiony i musi uświadomić sobie co stracić może - rodzinę.

Napisano

Ja jeszcze dzecka nie mialem bo plany byly zaby wyemigrowac do USA. Ale nie az tak aby poswiecic malzenstwo.

A w UK nie jest zle, zona dobra praca ja tez, zyje sie dobrze, rodzina sie powiekszyla. Czego wiecej potrzeba :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...