mobajl Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Witam Wybieram się na początku grudnia do nowego Jorku (ok. 7 nocy), i szukam noclegu, hotele z booking.com mnie trochę przerażają zarówno pod względem ceny jak i standardu (pokój 2x2 bez okna z robakami). Co mnie interesuje? Mianowicie:1) Chciałbym, żeby pokój był jednoosobowy (łazienka może być wspólna), i był stosunkowo tani ok. 50$ per night. 2) Lokalizacja: niekoniecznie Manhattan (chociaż fajnie by było), może być cokolwiek innego (byle nie Bronx) ALE z dobrym dojazdem na Manhattan (<30 minut), i żeby okolica była BEZPIECZNA 3) standard może być kiepski - wiem, że w tej cenie nie moża oczekiwać luksusów, ale fajnie jakby ktoś już był w tym hotelu/hostelu i mógł mi go polecić. Z góry dzięki za konkretne odpowiedzi pozdrawiam
KaeR Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Moim zdaniem nierealne.$50, niekoniecznie Manhattan, ale dojazd poniżej 30 min. To trochę jak ogłoszenia o pracę. Zatrudnie dwudziestolatka po studiach z 10 letnim doświadczeniem. Wystarczy spojrzeć na airbnb.
mobajl Napisano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2015 no a jakieś droższe i rozsądne propozycje? jakiś sprawdzony hotel w rozsądnej cenie z dobrym dojazdem na Manhattan.
Magdalena S Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 https://www.airbnb.com/rooms/7179339?checkin=12%2F07%2F2015&checkout=12%2F13%2F2015&s=VOGl- airbnb ma masę takich ogloszen
KaeR Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 no a jakieś droższe i rozsądne propozycje? jakiś sprawdzony hotel w rozsądnej cenie z dobrym dojazdem na Manhattan. Sprawdź airbnb. Coś może wybaczysz o 100, ale blisko niekoniecznie.
mobajl Napisano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2015 szczerze mówiąc wolałbym hotel/hostel , a nie pokój od prywatnych ludzi takze airbnb odpada
KaeR Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Wiec zapomnij. W ten weekend będę dojezdzal z NJ do NYC, zeby mieć hotel w dolnej setce. Normalnie place 130-160.
Magdalena S Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 szczerze mówiąc wolałbym hotel/hostel , a nie pokój od prywatnych ludzi takze airbnb odpada hostele w US nie funkcjonują na takich samych zasadach jak w Europie czy w Azji. Nie znajdziesz pokoju za rownowartość 20-30e w centrum metropolii.
mobajl Napisano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2015 a co Wy na to żebym dojeżdzał zwiedzać Nowy Jork z New Jersey? Czytałem, że busy jadą podobno jakieś 20 minut i odjeżdżają Co jakieś 2-3 minuty? Ktoś mi może potwierdzić to info? Do której jeżdżą te busy? Ma ktoś do polecania jakies stosunkowo tanie i dobre hotele w NJ, blisko przystnaku z busami do NYC? Znalazlem w NYC hotel Chelsa International Hostel za 100$ w dzielnicy Chesla z podatkami. Wydaje sie spoko i pokoj jednoosobowy Private single ensuite. Prosze o rade
lestat Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 YMCA na Greenpoincie $60 plus podatek, YMCA Vanderbilt $90 plus podatek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.