ilon Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Ja tez bede niebawem przechodzic cos podobnego, szukac jakiegos pomyslu na siebie. Zdazylam w Polsce obronic licencjata z finansow i rachunkowosci, niby mam jakies doswiadczenie, ale wlasnie. Obawiam sie jak tutaj to wszystko wyglada i czy w ogole gdziekolwiek mialabym szanse dostac jakas prace w tym kierunku bez dalszej edukacji juz tutaj na miejscu. A problemem jest to, ze nawet jakbym chciala sie doedukowac, albo nauczyc sie czegos nowego to jeszcze niebardzo wiem jak sie za to zabrac. Zobaczymy jak to bedzie. )
Paulina_89 Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Zawsze sa community colleges ktore za jakies smieszne pieniadze (np. 150 dol) oferuja kilkutygodniowe kursy po ktorych mozna zdawac egzamin panstwowy i dostac prace, wiec jesli bedzie trzeba to cos sie znajdzie "na teraz" Moja kolezanka wlasnie zrobila taki kurs i teraz uczy sie do egzaminu. Czasem nawet nauczyciele prowadzacy te kursy pomagaja w znalezieniu pracy. Bedzie dobrze
Anarion Napisano 25 Września 2015 Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Zawsze sa community colleges ktore za jakies smieszne pieniadze (np. 150 dol) oferuja kilkutygodniowe kursy po ktorych mozna zdawac egzamin panstwowy i dostac prace, wiec jesli bedzie trzeba to cos sie znajdzie "na teraz" Moja kolezanka wlasnie zrobila taki kurs i teraz uczy sie do egzaminu. Czasem nawet nauczyciele prowadzacy te kursy pomagaja w znalezieniu pracy. Bedzie dobrze Chciałabym, żeby takie ceny były w Chicago
Paulina_89 Napisano 25 Września 2015 Zgłoś Napisano 25 Września 2015 Chciałabym, żeby takie ceny były w Chicago zawsze mozesz sie kopsnąć gdzies poza Chicago na kurs Kurde, mam ostatnio jakis kryzys... Mam kilka pomyslow na to co chcialabym robic w zyciu i wszystko wiaze sie z moimi pasjami, ale boje sie ze mi zycia nie starczy zeby wszystko zrobic. Tez tak macie? Oczywiscie mowie tu o zawodach, ktore mnie interesuja, a czasem jak patrze na to, jakie sa wymagania zeby dany zawod wykonywac, to okazuje sie, ze przygotowanie sie do niego (edukacja) potrwa kolejne kilka lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.