qbx Posted October 4, 2015 Report Posted October 4, 2015 Witam od dłuższego czasu zastanawia mnie jedna rzecz . Podczas rozmowy z konsulem o zieloną kartę trzeba mu udowodnić , że będę w stanie utrzymać się w USA i nie pójdę po zasiłek . Ale jak można mu to udowodnić ?? Wiem , że trzeba mieć odłożone kilka tys $ . I to wystarczy ?? A co z zawodem ?? czy ma on wpływ na decyzję konsula ?? Czy jednak go to nie interesuje i ważna jest kwota na koncie. Powiem wam o sobie : Mam wykształcenie średnie bez matury (ukończone 12 lat nauki) i dyplom kwalifikowanego pracownika ochrony fizycznej i mienia . Ale mimo tego , że nie mam wysokich kwalifikacji zawsze dawałem sobie radę w życiu , z pracą i pieniędzmi. Aha i jeszcze jedno : co jeśli we wniosku do gc jest wpisane że mam tylko średnie wykształcenie , a w trakcie loterii robię dodatkowy dyplom i na rozmowę z konsulem idę z dodatkowym papierkiem ? Czy to jest uznawane za oszustwo ?? Bardzo dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam
glimi Posted October 4, 2015 Report Posted October 4, 2015 wsystko zalezy od kosnula. Ja mam wykrzstalcenie policealne ale u nich to chyba podchodzi caly czas pod srednie choc z definicji jak gdzies czytalem to naszej szkole policealnej blizej do junior collage i podczas mojej rozmowy nikt sie nie pytal czy mam za co sie tu utrzymac :] To nie bedzie oszustwo, bo miedzy wynikami losowania a rozmowa jeszcze wiele sie moze zdarzyc. Gorzej jabys podal ze masz wykrsztalcenie ktorego faktycznie nie masz i nie ma szans abys przed rozmowa zdobyl
qbx Posted October 5, 2015 Author Report Posted October 5, 2015 wsystko zalezy od kosnula. Ja mam wykrzstalcenie policealne ale u nich to chyba podchodzi caly czas pod srednie choc z definicji jak gdzies czytalem to naszej szkole policealnej blizej do junior collage i podczas mojej rozmowy nikt sie nie pytal czy mam za co sie tu utrzymac :] To nie bedzie oszustwo, bo miedzy wynikami losowania a rozmowa jeszcze wiele sie moze zdarzyc. Gorzej jabys podal ze masz wykrsztalcenie ktorego faktycznie nie masz i nie ma szans abys przed rozmowa zdobyl Aha rozumiem , a czy mógłbyś powiedzieć mi jakie pytania zadawał Ci konsul podczas rozmowy o gc ?
now77ak Posted October 5, 2015 Report Posted October 5, 2015 Też jestem ciekawy jak taka rozmowa przebiega, czy jest po polsku czy po angielsku? Jeżeli jest gdzieś na forum taka relacja to sorry:/ Gdyby już była, można tutaj podrzucić jakiś link
karolamo Posted October 5, 2015 Report Posted October 5, 2015 now77ak, może przebiegać po polsku i po angielsku, to zależy od Ciebie. Na forum jest dużo różnych relacji. Zapraszam też do naszej relacji na kierunekfloryda.com/loteria-wizowa-rozmowa-w-ambasadzie
glimi Posted October 5, 2015 Report Posted October 5, 2015 Moja przebiegala tak(wstep o przysiedze pomijam) -gdzie pan chce wyjechac?? - Seattle - Duvall - Kiedy? - We wrzesniu - Byl pan juz USA - tak 3 razy - Kiedy ostatni raz? - w tym roku i to byla cala rozmowa.
gosia_a Posted October 8, 2015 Report Posted October 8, 2015 słuchajcie jak myślicie kiedy mogę mieć rozmowę z konsulem z numerem 00019xxx , bo przeglądam biuletyn z rożnych lat i tam są tak duże rozbieżności , że już sama nie wiem czy to w ogóle numer który się łapie na rozmowę
zielonywkarty Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 kiedy wyslalas ds260 ? po numerze masz date urodzenia ? wiec masz niski numer
karolamo Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 gosia_a, z takim numerem spokojnie powinnaś się załapać. Myślę, że najpóźniej w lutym będziesz miała rozmowę.
zielonywkarty Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 to jaki to wkoncu numer ma 19 ? czy 19XXX ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.