M i k e Napisano 17 Października 2015 Zgłoś Napisano 17 Października 2015 Witam, Czy ktoś orientuje się w następującej kwestii: czy fakt wzięcia udziału w loterii wizowej może stać na przeszkodzie w uzyskaniu później wizy J1? Gdzieś czytałem, iż urzędnik może traktować ten fakt za podstawę do przypuszczenia, że taki uczestnik jest zainteresowany nielegalnym zostaniem w Stanach, co skutkuje odmówieniem wizy takiej osobie. Chciałem to zweryfikować. Pozdrawiam
ilon Napisano 18 Października 2015 Zgłoś Napisano 18 Października 2015 Nie. Ja wysylalam zgloszenie i wize J1 dostalam bez problemu.
olmeca Napisano 19 Października 2015 Zgłoś Napisano 19 Października 2015 Większość osób ubiegających się o wizę jest traktowana jak potencjalny nielegalny emigrand i podczas rozmowy ma udowodnić konsulowi, że tak nie jest.
M i k e Napisano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2015 Dzięki za odpowiedzi. Chyba zatem spróbuje, konsul musiałby mieć naprawdę zły dzień żeby robić jakieś problemy...
rysios Napisano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2016 50% że o to zapyta i kwestia co powiesz, J1 jest dla studentów więc masz więzi z krajem - studia, to jest mocniejsze niż loteria wizowa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.