KaeR Napisano 27 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Okno sie zamyka, ale sie nie zamknelo Ok. Chyba, ze zniosa te cale wizy jak obiecali... Nie zamknelo sie, ale z rekrutacja moze zajac jakis czas. Praktycznie moze byc ciezko. Zniesienie wiz nie ma nic do wiz pracowniczych. One zostana. Czy moge wymyslec jakis biznes - czy musze miec np jakis list znowu czy cos? Co to znaczy wymyslec biznes? Albo jedziesz w sprawach biznesowych albo nie. Co to za problem sprawdzic Twoja historie na granicy? Jakie zwiazki z krajem? Czy jak juz mam B1 to myslisz, ze latwiej mi bedzie zalatwic ta turystyczna? Zwiazki z krajem oznaczaja, ze cos Cie trzyma w Polsce, np. dobra praca, rodzina, itp. Dostalas wize B1 choc czesto daja B1/B2 nawet jak aplikujesz o B1 (lub tylko o B2). Widocznie tak bardzo Ci nie ufali w konsulacie... albo masz B1/B2 i o tym nie wiesz. :> PS: To milo, ze ktos mi odpisuje na tym forum Thanks Bo my tu wszyscy mili ludzie.
Sly Napisano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Nie zamknelo sie, ale z rekrutacja moze zajac jakis czas. Praktycznie moze byc ciezko. Zniesienie wiz nie ma nic do wiz pracowniczych. One zostana. Co to znaczy wymyslec biznes? Albo jedziesz w sprawach biznesowych albo nie. Co to za problem sprawdzic Twoja historie na granicy? Zwiazki z krajem oznaczaja, ze cos Cie trzyma w Polsce, np. dobra praca, rodzina, itp. Dostalas wize B1 choc czesto daja B1/B2 nawet jak aplikujesz o B1 (lub tylko o B2). Widocznie tak bardzo Ci nie ufali w konsulacie... albo masz B1/B2 i o tym nie wiesz. :> Bo my tu wszyscy mili ludzie. a jednak mam B1/ B2 - wlasnie otwarlam paszport czyli na B2 moge leciec na urlop...? zwiazki z krajem mam - trzyma mnie praca i koń - to na pewno...ale juz mu obiecalam, ze poleci samolotem do USA, wiec teraz musze sie wywiazac nooo...nie wiem czy Wszyscy LoL na pewno jest jakis sposob a jak go nie ma, to go wymysle
KaeR Napisano 27 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 a jednak mam B1/ B2 - wlasnie otwarlam paszport czyli na B2 moge leciec na urlop...? Mozesz. zwiazki z krajem mam - trzyma mnie praca i koń - to na pewno...ale juz mu obiecalam, ze poleci samolotem do USA, wiec teraz musze sie wywiazac To sprawdz czy kon ma wize, bo sie mocno rozczaruje. na pewno jest jakis sposob a jak go nie ma, to go wymysle To daj znac, jak znajdziesz, bo sam chetnie skorzystam.
olmeca Napisano 27 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 obawiam się, że co do konia to mogą być większe koszta niż ściągnięcie rodziny
Sly Napisano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Mozesz. To sprawdz czy kon ma wize, bo sie mocno rozczaruje. To daj znac, jak znajdziesz, bo sam chetnie skorzystam. kon nie ma wizy, ale moze leciec tez z roznych powodow - turystycznych, albo na czas np. relokacji mojej do pracy...albo jak sie go sprzedaje to tez moze leciec ...mysle, ze mozna tez zrobic kogos zaufanego wspolwlascicielem...moze tez w sumie leciec w celach biznesowych - bo tak sie sklada, ze to klacz i np musi leciec na reprodukcje dam dam Nie bylo do tej pory takiej rzeczy w zyciu, na ktora sie uparlam i nie udalo mi sie jej osiagnac obawiam się, że co do konia to mogą być większe koszta niż ściągnięcie rodziny kon jest rodzina, wiec koszta nie graja roli - to jakies 8tys $
Sly Napisano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Mozesz. To sprawdz czy kon ma wize, bo sie mocno rozczaruje. To daj znac, jak znajdziesz, bo sam chetnie skorzystam. w jakim sensie skorzystasz? to gdzie mieszkasz ?
olmeca Napisano 27 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 sam przelot? Bo raczej nie liczysz w tym kosztow kwarantanny, miejsca do mieszkania konia i wyzywienia
Sly Napisano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 sam przelot? Bo raczej nie liczysz w tym kosztow kwarantanny, miejsca do mieszkania konia i wyzywienia nie, to sa koszty przelotu i kwarantanny (wraz z oplatami za wyzywienie i opieke 15 dni podczas kwarantanny) oraz koszt badan ekstra przed wylotem....ale jesli masz jakies super dokladniejsze dane, to chetnie sie zapoznam. Tak jak powiedzialam - kon leci ze mna lub przyleci pozniej ale bedzie i ile to bedzie kosztowalo jest tylko kwestia bardziej czasu niz kosztow se per se... nie wiem jakie masz pojecie na temat kosztow utrzymania konia w Poslce, ale zapewniam Cie, ze nie jest to ani oplacalna ani ekonomiczna sprawa... nie, to sa koszty przelotu i kwarantanny (wraz z oplatami za wyzywienie i opieke 15 dni podczas kwarantanny) oraz koszt badan ekstra przed wylotem....ale jesli masz jakies super dokladniejsze dane, to chetnie sie zapoznam. Tak jak powiedzialam - kon leci ze mna lub przyleci pozniej ale bedzie i ile to bedzie kosztowalo jest tylko kwestia bardziej czasu niz kosztow se per se... nie wiem jakie masz pojecie na temat kosztow utrzymania konia w Poslce, ale zapewniam Cie, ze nie jest to ani oplacalna ani ekonomiczna sprawa... tak dla porownania koszt przelotu psa (lotu) to jakies 1400 $...nie rozumiem dlaczego konia nie mozna przewiesc z kwarantanna za 8 kola
olmeca Napisano 27 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 O koniach nie wiem nic, pytałem z ciekawośći czy to całość kosztów czy tylko sam bilet. Co do opłacalności, wystarczy mi kilka związków i wiem, że to jak z koniem jak piszesz - pieniądze w błoto. Ani opłacalne i ani ekonomiczne.
KaeR Napisano 27 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 w jakim sensie skorzystasz? to gdzie mieszkasz ? Widzisz, bo wiza pracownicza, to dopiero pierwszy krok.... najlatwiejszy. A co potem? Wiza sie konczy, moga Cie rowniez zwolnic zanim to nastapi. Urzedu imigracyjnego nie interesuje, jak jestes uparta, jakie masz marzenia itd. Mozesz przyjechac do pracy w trybie A, B, czy C. Jesli nie podpadasz po zaden, to mozna sobie siedziec i myslec dlugo i namietnie. Jak dlugo jestem na tym forum (i w USA), jeszcze nikt nie odkryl magicznego sposobu (nie wliczamy slubu z obywatelem i wygrania w loterii na GC), o ktorym bysmy nie wiedzieli, stad moja prosba o podzielenie sie. :>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.