szaman Napisano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Orientujecie się jak to jest z paszportem dla dziecka po wylosowaniu w DV lottery. Paszport musi byc ważny 60 dni dłuzej niz wiza "wbita" do paszportu po pozytywnej rozmowe z konsulem i przyznaniu zielonej karty. Wiza taka jest wbijana na 12 miesiecy a Paszport biometryczny dla takiego dziecka jest wazny tylko 12 miesiecy iwec nie spelni wymogu 60 dni. Wyczytalem ze paszporty biometryczne dla dzieci ponizej 5 roku zycia sa wydawane tylko na 12 miesiecy. Z kolei paszporty niebiometryczne sa wydawane na okres do 5 lat. Rozumiem ( wyczytalem na forum) ze musi byc biometryczny...wiec nie spelni wymogu 60 dni waznosci od wklepania wizy. Mze ktos powiedziec na swoim przykladzie?.....kurde troche zakrecilem ale chyba wiadomo o co chodzi
Dragony Napisano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Wydaje mi się, że promesa wjazdowa wbijana jest na 6 miesięcy (w tym czasie należy wjechać do USA) Potem, dopiero na lotnisku dostajesz pieczatke na 12 miesięcy. Jesli w tym czasie paszporty dziecka straci ważność to latacie po prostu z dwoma paszportami - nowym i tym starym w którym wbita jest pieczatka uprawniająca do wykorzystywania jej jako GC zanim dojdzie plastikowa GC. Czyli na logikę - paszport musi byc ważny przynajmniej dwa miesiace dłużej niz pół roku od wzbicia wizy imigracyjnej - czyli najlepiej paszporty wyrobić tuz przed rozmową z konsulem.
daisy1 Napisano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Orientujecie się jak to jest z paszportem dla dziecka po wylosowaniu w DV lottery. Paszport musi byc ważny 60 dni dłuzej niz wiza "wbita" do paszportu po pozytywnej rozmowe z konsulem i przyznaniu zielonej karty. Wiza taka jest wbijana na 12 miesiecy a Paszport biometryczny dla takiego dziecka jest wazny tylko 12 miesiecy iwec nie spelni wymogu 60 dni. Wyczytalem ze paszporty biometryczne dla dzieci ponizej 5 roku zycia sa wydawane tylko na 12 miesiecy. Z kolei paszporty niebiometryczne sa wydawane na okres do 5 lat. Rozumiem ( wyczytalem na forum) ze musi byc biometryczny...wiec nie spelni wymogu 60 dni waznosci od wklepania wizy. Mze ktos powiedziec na swoim przykladzie?.....kurde troche zakrecilem ale chyba wiadomo o co chodzi Jest dokładnie tak jak pisze Dragony. Wizę (czy też promesę) mamy wklejoną z datą 6 miesięcy od daty badań, do tego czasu musimy przekroczyć granicę USA. Dopiero na lotnisku dostajesz pieczątkę ważną rok i korzystasz z niej nim przyjdzie właściwa zielona karta czyli paszport musi mieć ważność około 8 miesięcy, a nie ponad rok.
szaman Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 no tak ja to rozumiem ale dziecku chyba musze wyrobic paszport przed wypelnieniem ds-260 prawda? czy tylko glownego aplikanta "pytaja" w DS'ie o nr paszportu?. Nie wiem czy dobrze wyjasnilem o co mi chodzi Jak to zrobiliscie... Chodzi mi o osoby ktore juz sa po rozmowie z konsulem na "tak" a i mieli dziecko ponizej 5 roku zycia.
daisy1 Napisano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 no tak ja to rozumiem ale dziecku chyba musze wyrobic paszport przed wypelnieniem ds-260 prawda? czy tylko glownego aplikanta "pytaja" w DS'ie o nr paszportu?. Nie wiem czy dobrze wyjasnilem o co mi chodzi Jak to zrobiliscie... Chodzi mi o osoby ktore juz sa po rozmowie z konsulem na "tak" a i mieli dziecko ponizej 5 roku zycia. Jak wypełniasz DSa to musisz mieć wszystkie paszporty. My paszporty dzieciom wyrabialiśmy dopiero po wylosowaniu
szaman Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Jak wypełniasz DSa to musisz mieć wszystkie paszporty. My paszporty dzieciom wyrabialiśmy dopiero po wylosowaniu no wlasnie....idac tym tokiem to paszport bimetryczny da dziecka ponizej 5 lat wyrabia sie tylko na 12 miesiecy bo tyle jest wazny. a od wypelnienia DS'a do rozmowy z konsulem spokojnie moze minac 12 miesiecy a paszporty musza byc wazne .... chyba ze wprowadzono mnie w blad i paszport biometryczny dla dziecka ponizej 5 roku zycia wazny jest dluzej.... dziwne to
Zibi79 Napisano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Przeprasza ale coś się zmieniło? Ja wyrabiałem paszport dla mojego syna 4.5 roku (w roku ubiegłym) i dostał paszport biometryczny na 5 lat.
Joanna30 Napisano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Dzieci poniżej lat 5 dostają paszport na 5 lat, a nie na 12 miesięcy.
szaman Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 ahaaa. pieprz..... onety wyborcze itd. Dzieki za info
arora.pl Napisano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2016 Moja córka rok temu (w wieku 1,5 roku) dostała paszport biometryczny na 5 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.