Skocz do zawartości

Opłata Imigracyjna Uscis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dostałem pieczątkę do marca 2018

Znaczy na dwa lata?

To chyba jesteś pierwszą osobą, która tak dostała. No, chyba, że coś się zmieniło. Albo źle odczytujesz pieczątkę.

Napisano

musialabym dokladnie sprawdzic, ale nie wybijaja do paszportu daty do kiedy jest wazna wiza, wbijaja date od kiedy jest wazna i sam sobie roczek liczysz... Moze Ci sie tusz rozmazal i zamiast 2016 widzisz 2018??

Napisano

Litości. Przecież na tej pieczatce jest tylko data przekroczenia granicy a nie do kiedy jest ważna. Ważność jest określona na wizie i wynosi 1 rok.

Napisano

Litości. Przecież na tej pieczatce jest tylko data przekroczenia granicy a nie do kiedy jest ważna. Ważność jest określona na wizie i wynosi 1 rok.

Na wizie podana data oznacza dzien do kiedy masz postawic poraz pierwszy swoja noge w USA po jej otrzymaniu i nie ma nic w spolnego z pozniejsza pieczatka ;)

Napisano

Aesculap napisal ze waznosc jest podana na wizie, nie data... I ma absolutna racje.

Data na wizie to data waznosci wizy, czyli do kiedy trzeba przekroczyc granice, pieczatka w paszporcie to data przekroczenia granicy, i zaleznie od info na WIZIE (Upon endorsment serves as... bla bla... for 1 year - zazwyczaj) moze (wraz z wiza) przez podany okres sluzyc jako tymczasowa GC. Wsio.

Napisano

Aesculap napisal ze waznosc jest podana na wizie, nie data... I ma absolutna racje.

Data na wizie to data waznosci wizy, czyli do kiedy trzeba przekroczyc granice, pieczatka w paszporcie to data przekroczenia granicy, i zaleznie od info na WIZIE (Upon endorsment serves as... bla bla... for 1 year - zazwyczaj) moze (wraz z wiza) przez podany okres sluzyc jako tymczasowa GC. Wsio.

Sam bym tego lepiej nie ujął :-) Pisząc ważność nie miałem na myśli konkretnej daty bo pracownicy ambasady wydającej wizę nie są duchami świętymi i nie wiedzą kiedy delikwent przekroczy granicę. Ponadto do czasu pierwszego przekroczenia granicy (którego graniczna data jest określona w wizie), "wklejka" w paszporcie jest wizą imigracyjną.

Natomiast po przekroczeniu granicy staje się ona tymczasowym dokumentem I-551 czyli popularnie zwany GC i ten tymczasowy dokument jest ważny przez okres 1 roku od daty na pieczątce (co nota bene także jest "jak byk" napisane na "wklejce") lub do czasu otrzymania ostatecznego dokumentu I-551.

Napisano

Na pieczątce jest data przylotu do USA wbita z pieczątki oraz class DV1 wpisane długopisem i "until" tez wpisane długopisem. Według mnie data w until powinna być o rok większa od tej z pieczątki, czyli dla marca 2016 powinno być until mar xx 2017. U mnie to wygląda jakby pieczątka była ważna -1 dzień.

Na pieczątce mar xx 2016, a długopisem mar xx-1 2016. W miejscu xx jest dzień przylotu, a w xx-1 dzień przed przylotem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...