Skocz do zawartości

Loteria Wizowa - Zawarcie Zwiążku Małżeńskiego

Rezor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Mam takie pytanie na które nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi:
O ile obowiązek podania w zgłoszeniu najbliżej rodziny jest obowiązkowy przy ubieganiu się o zieloną kartę to jak to wygląda w przypadku zmiany stanu cywilnego?
Obecnie z "partnerką" posiadamy dwójkę dzieci ale do USC jakoś nam nigdy nie było po drodze. Planujemy wziąć ślub w tym roku jednak pytanie co w przypadku kiedy otrzymam pozytywną odpowiedź o wygranej w loterii wizowej? Jeśli będziemy małżeństwem to istnieje szansa na to, że Ona też dostanie pozwolenie na wyjazd do USA czy tylko osoby podane w losowaniu (tj. Ja + córki)?

Napisano

No to super :)

Przebrnąłem przez kilkanaście tematów i jedyne co wyczytałem to tematy odnośnie rozwodów, albo kombinowania jak pomóc koledze/koleżance wyjechać do USA po otrzymaniu zielonej karty.
Jeszcze jedno pytanie: byliśmy u fotografa (sieć fotojoker) i zrobiliśmy zdjęcia wizowe. Niedawno te zdjęcia potrzebowałem przerobić do dowodów dla dzieci i dałem znajomemu fotografowi i powiedział, że nie przejdą bo: młodsza córka miała nie ściągnięte kolczyki (małe ledwo widoczne), a starsza miała spięte włosy i wystawała kokardka. Te zdjęcia maja jakiś wpływ na samo losowanie?

Napisano

Skoro przy samym, wypełnianiu wniosku nie zostały odrzucona to nie będą miały. Jak nie spełniają wymogów, a zostaniesz wylosowany to zostaniesz poproszony o przyniesienie zdjęć, lub zrobisz je nawet na miejscu.

Było już wspominane, że ktoś wrzucił zdjęcie psa i automat to przyjął jako spełniające kryteria:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...