Skocz do zawartości

Błędnie Wypełniony Wniosek - Zapłacone

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W weekend wypełniałem wniosek o wizę turystyczną, lecz popełniłem jeden błąd. W pytaniu o karalność zaznaczyłem, że nie byłem nigdy karany (źle zrozumiałem to pytanie). Na spotkanie które niedługo się wyznaczy oczywiście wezmę odpis z sądu oraz świadectwo karalności wszystko przetłumaczone na angielski. Myślicie, że na wstępie będę skreślony z tego powodu bo popełniłem błąd we wniosku? Co mogę w taki przypadku zrobić?

Napisano

No właśnie zapłaciłem już a wiem że nowy wniosek to nowe numery tak? Czy wniosek nic nie ma do wpłaty?

Kurde bo robiłem to w takim pośpiechu że masakra.

Napisano

Ja zmienialam wniosek po zaplaceniu i umowieniu spotkania. Wypelnilam nowego DS160, a potem napisalam maila do obslugi ustraveldoc z prosba o zmianie numeru DS. Wydaje mi sie, ze mozna zrobic to nawet samemu.

Nie musisz tez wypelniac wszystkiego na nowo. Jak wejdziesz w retrieve application i wpiszesz numer DS to pokaza Ci sie wszystko co juz wczesniej wpisales, wiec zmienisz tylko ta jedna odpowiedz, dostaniesz nowy numer i potwierdzenie DS a potem zrobisz to co napisalam powyzej.

Napisano

I to wtedy nie anulują wpłaty i umówienia się na spotkanie? Obawiam się że będą kazali wpłacić kasę jeszcze raz.

Tak myślałem, że gdyby po prostu nic nie zmieniać i na miejscu wyjaśnij sytuację, oczywiście wtedy już będę miał przy sobie wszystkie papiery. Dobry pomysł?

Napisano

Przeciez mowie Ci, ze zmienialam DS juz po zaplaceniu i umowieniu spotkania. Nie musialam placic jeszcze raz..

Zrob jak chcesz, ale moim zdaniem zly pomysl. Wysylajac wniosek poswiadczasz, ze wszystkie dane sa prawdziwe. Jak wyjdzie, ze we wniosku jest cos innego, a Ty mowisz cos innego to mozesz miec problem.

Napisano

A ja bym sie nie zastanawial tylko to zrobil. Jezeli Ilon napisala ze po zaplaceniu i umowieniu terminu zmienila wniosek, to dlaczego ty masz sie zastanawiac? Nie zmienisz wniosku to moze Ci sie na rozmowie nie udac wytlumaczyc bledu i dostaniesz odmowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...