Victoria-uk Napisano 25 Marca 2016 Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 Witam serdecznie, Mam na imie Wiktoria i od 7 lat mieszkam w Szkocji. Dwa Miesiace temu moj chlopak dostal oferte pracy w Los Angeles i wyjechal. Oczywiscie chcialabym rowniez wyjechac, niestety zdaje sobie sprawe ze proces zalatwiania wizy jest bardzo skomplikowany. Szczerze mowiac nawet nie wiem jak zaczac. Mam nadzieje, ze znajda sie jakies sugestie i porady jak mozna przez to przejsc. Dziekuje za pomoc
Joanna30 Napisano 25 Marca 2016 Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 Twój chłopak wyjechał na jakiej wizie? Na jak długo? A Ty w jakim charakterze chciałabyś do niego dołączyć? Na jakiej wizie? Na jak długo?
Victoria-uk Napisano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 Moj chlopak jest Szkotem i jest na wizie H1B, jak dlugo - nie wiem, mysle, ze na ok 5 lat. ja Obecnie pracuje w hospitality i prawdodpodobnie w tym zawodzie chcialabym znalezc prace aczkolwiek najpierw musialabym znalezc sponsora. Oczywiscie chcialabym byc tam tak dlugo jak i on.... A niestety malzenstwo nie wchodzi w gre (wiec H4) odpada.
KaeR Napisano 25 Marca 2016 Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 Moj chlopak jest Szkotem i jest na wizie H1B, jak dlugo - nie wiem, mysle, ze na ok 5 lat. ja Obecnie pracuje w hospitality i prawdodpodobnie w tym zawodzie chcialabym znalezc prace aczkolwiek najpierw musialabym znalezc sponsora. Oczywiscie chcialabym byc tam tak dlugo jak i on.... A niestety malzenstwo nie wchodzi w gre (wiec H4) odpada.Sama sobie odpowiedziałaś. Musisz znaleźć sponsora... I to szybko bo zostanie Ci najbliższy termin wyjazdu październik 2017, jeśli w ogóle wylosujesz wizę. Masz jeszcze loterie wizowa ale szanse są małe.
Joanna30 Napisano 25 Marca 2016 Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 Dokładnie tak, jak Kaer mówi. Więcej opcji wyjazdu nie masz.
katlia Napisano 25 Marca 2016 Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 Pozostaje wyjazd turystyczny - jako polka mozesz teoretycznie przyjechac na pol roku. Oczywiscie, nie pracujac podczas pobytu.
Victoria-uk Napisano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 Pozostaje wyjazd turystyczny - jako polka mozesz teoretycznie przyjechac na pol roku. Oczywiscie, nie pracujac podczas pobytu. Chyba zwariowalabym bez pracy !
KaeR Napisano 25 Marca 2016 Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 Chyba zwariowalabym bez pracy ! No to pora sie rozejrzec sie za jakims kaftanem bezpieczenstwa w twarzowym kolorze. A tak na powaznie to fajny chlopak jak zwial do USA.
Victoria-uk Napisano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 No to pora sie rozejrzec sie za jakims kaftanem bezpieczenstwa w twarzowym kolorze. A tak na powaznie to fajny chlopak jak zwial do USA. A ja glupia wierze w cud
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.