now77ak Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Witam, Czy po przylocie do USA, muszę specjalnie aplikować po numer SSN? Na tym forum, Magdalena S napisała "skladasz wniosek w lokalnym Social Security Administration. Do dwóch tyg od wniosku powinien przyjsc poczta na wskazany adres", ale na stronie oficjalnej Social Security jest opisany proces i co powinno się zrobić: https://www.ssa.gov/ssnvisa/whatyou_need.htm "We have listed the whole process here, but you only need to do Step 2!" Czyli w podaniu zaznaczenie "TAK" Link to comment Share on other sites More sharing options...
glimi Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 idz do najblizszego SSA i wypelnij wniosek. Wczesniej pare osob pisalo ze w biurze nie bylo ich wnioskow o numer i musieli skladac nowy. Ja nic nie musialem robic i sami mi przysali SSN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
now77ak Posted April 12, 2016 Author Report Share Posted April 12, 2016 Więc może warto poczekać? A czy można sprawdzić czy wniosek jest złożony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grape Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 Mozesz isc do biura i probowac zlozyc wniosek, jesli juz jest pending to znaczy ze sprawa zalatwiona i Ci o tym powiedza:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolamo Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 Najlepiej iść od razu i złożyć wniosek. Wiele osób, które przez to przeszło tak mówi. My czekaliśmy chyba ze 2 tygodnie, aż w końcu poszliśmy, wypełniliśmy i po paru dniach mieliśmy SSN w skrzynce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
now77ak Posted April 14, 2016 Author Report Share Posted April 14, 2016 Dzięki, tak też zrobiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.