Jump to content

Sponsorowanie Rodziny (Mama, Tata I Brat 17 Letni)

Recommended Posts

Witam,

We wrzesniu bede sie starala dostac obywatelstwo.

Zaraz po tym chce zasponsorowac moja rodzine: mame, tate i brata (17 lat).

Wiem ze powinno byc latwe sponsorowanie rodzicow, ale brata bedzie trawlo dlugo(13 lat).

Co chce zrobic to chce sprowadzic tu rodzicow, i chce zeby oni zlozyli petycje na brata, bo on bedzie mial ponizej 21 lat..

Myslicie ze to dobry pomysl?

Teraz jeszcze czytalam artykuly, w ktorych jest napisane, ze brat moze dostac zielona karte automatycznie jak rodzice dostana karte jak on bedzie mial mniej niz 21 lat? To prawda?

-Aleksandra

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Za duzoo czytasz..plus za to że sie pytasz..daj trochę czasu i znajdzie się odpowiedź :)

:) wiesz jak to jest, probuje znalezc odpowiedz gdziekolwiek moge :)

mialam wielka nadzieje ze wylosuja zielona karte dzisiaj, ale coz, niestety nie udalo sie :(

Tyle zalatwiania by mi to oszczedzilo.

No nic, bede czekac, moze ktos byl w podobnej sytuacji.

Dzieki!

Tez bym chciala sprowadzic rodzicow, i pewnie bez problemu by mi sie to udalo, gdyz sa juz na emeryturze, ale koszty ubezpieczenia zdrowotnego chyba by mnie zabily

dziekuje za odpowiedzi.

To bede musiala najpierw srowadzic tate, wtedy tata zlozy petycje na swojego syna a ja na mame.

No bo 17-latka (wtedy bedzie mial 18 lat) to samego w Polsce nie zostawimy :) Za duzo luzu bedzie mial :)

Jestem ciekawa ile to wszystko potrwa. Najpierw naturalizacja dla mnie i wtedy sponsorowanie.

Dam Wam znac jak mi idzie za kilka miesiecy.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...