Kaya Napisano 16 Września 2005 Zgłoś Napisano 16 Września 2005 Bylam w swoim banku - Citrizen Bank i jak sie okazalo za zamkniecie konta nic sie nie placi. Tylko musze zajechac 5 dni przed zamknieciem i powiedziec co chce zrobic z kasa. Moge ja przelac do Polski za 30$ (tyle bierze bank tutaj w USA), wziasc w gotowce lub tez jakas nowa opcja na hiphopowca (he he) wziasc jakis czek podrozny i prawdopodobnie da sie go zrealizowac w kazdym obojetnie jakim banku w USA. TYlko mam pytanie:czy mieliscie juz podobne doswiadczenia z takim czekiem podroznym? Bo chyba to bylo by najbardziej bezpieczne niz jezdzic po USA z kasa w kieszeni? I czy rzeczywiscie nie ma problemu ze zrealizowaniem go w jakimkolwiek banku? Odpisujcie szybko bo juz niedlugo wracam
kubakj Napisano 16 Września 2005 Zgłoś Napisano 16 Września 2005 Bylam w swoim banku - Citrizen Bank i jak sie okazalo za zamkniecie konta nic sie nie placi. Tylko musze zajechac 5 dni przed zamknieciem i powiedziec co chce zrobic z kasa. Moge ja przelac do Polski za 30$ (tyle bierze bank tutaj w USA), wziasc w gotowce lub tez jakas nowa opcja na hiphopowca (he he) wziasc jakis czek podrozny i prawdopodobnie da sie go zrealizowac w kazdym obojetnie jakim banku w USA. TYlko mam pytanie:czy mieliscie juz podobne doswiadczenia z takim czekiem podroznym? Bo chyba to bylo by najbardziej bezpieczne niz jezdzic po USA z kasa w kieszeni? I czy rzeczywiscie nie ma problemu ze zrealizowaniem go w jakimkolwiek banku? Odpisujcie szybko bo juz niedlugo wracam Nie ma problemu, bo to jest czek typu money order lub certified check.
bienias Napisano 17 Września 2005 Zgłoś Napisano 17 Września 2005 hej ja w zeszlym roku mialem konto w citizens bank(nie wiem czy to jest to samo co citizen) i powiedzieli mi ze konto zamknie sie samo jezeli po jakims czasie nie bedzie nic na konci i zadnych operacji.
air Napisano 17 Września 2005 Zgłoś Napisano 17 Września 2005 konto w wachovii, wtedy kiedy to byl jeszcze first union bank, zamknalem przez net w 2002 r. wiec zapewne mozna to zrobic z dowolnego miesca na swiecie. konta uzywalem glownie w 2000 podczas pracy w new jersey, potem kasa tam lezala, w 2002 wybralem ja w jednym z bezprowizyjnych bankomatow (w home depot) w chicago i zlecilem zamkniecie konta. natomiast konto w citibanku mialem od 2001 do 2004 i rowniez zlecilem zamkniecie go przez net (z polski) po uprzednim wyczyszczeniu go (czek). choc ciekawosta jest taka, ze moj login i haslo na www.citi.com nadal dzialaja, tylko po zalogowaniu pojawia sie info ze informacje o moich kontach nie sa dostepne. wniosek jest taki ze nawet z polski mozna zamknac konto, np przez kanal internetowy
vedella Napisano 30 Września 2005 Zgłoś Napisano 30 Września 2005 A czy ma ktos doswiadczenie z VyStar? Co najbardziej oplaca sie zrobic z kontem w tym banku przed powrotem do Polski?
deedee Napisano 2 Października 2005 Zgłoś Napisano 2 Października 2005 To ja mam inny problem ale z tej samej beczki. Mianowicie zamknelam konto bez problemow w czwartek. Dzis z ciekawosci sprawdzilam sobie przez inetrnet co tam sie dzieje i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze jestem na minusie bo transakcje karta dopiero zeszly po kilku dniach a ja o nich zapomnialam. Duzo tego nie jest bo 8$ ale nie wiem co mam zrobic. Jutro wracam do kraju wiec juz nic nie zalatwie. Czy beda z tego jakies problemy?
kubakj Napisano 3 Października 2005 Zgłoś Napisano 3 Października 2005 To ja mam inny problem ale z tej samej beczki. Mianowicie zamknelam konto bez problemow w czwartek. Dzis z ciekawosci sprawdzilam sobie przez inetrnet co tam sie dzieje i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze jestem na minusie bo transakcje karta dopiero zeszly po kilku dniach a ja o nich zapomnialam. Duzo tego nie jest bo 8$ ale nie wiem co mam zrobic. Jutro wracam do kraju wiec juz nic nie zalatwie. Czy beda z tego jakies problemy? Duze to takie, ze na twoim rekordzie bedzie zniamie, ze jestes osoba niewiarygodna, ktora nie splacajac 8$, nie splaci nawet wiekszej kwoty w przyszlosci. Lepiej splacic, bo przeciez te pieniadze juz sotaly przez ciebie wydane, wiec oddaj, to co sie nalezy bankowi, a pozatym chcesz jakichkolwiek problemow za 8$ ?? Najlepiej popros kogos, aby wyslal czek lub money order do banku lub wplacil w kasie i po problemie bedzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.