claudiaa9 Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Witam, Staram się o wizę turystyczną do USA. Czy urzędnicy(konsulat) otrzymują informację o tym, że moja siostra jest od 2 lat w Kanadzie ? (legalnie, rok na wizie pracowniczej, pół roku na turystycznej i teraz znów na turystycznej).
sly6 Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 A chcesz siostrę też odwiedzić? Odpowiadaj na pytania we wniosku i w czasie rozmowy.
Gość alik Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Nie beda sie o nia pytac, jesli mieszka poza stanami... wiec nie ma sensu o tym wogole samemu wspominac.
claudiaa9 Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2016 Ogólnie chodzi mi o to, czy jeśli zapytają: "Co robi siostra?" to co odpowiedzieć ? Mówić prawdę, że jest w Kandzie u rodziny?A jak spytają jak długo? To mówić, że pół roku, czy 2 lata ?Mogą sprawdzić ile już moja sistra przebywa w Kanadzie?Składam o wize do USA A pytania o rodzenstwo padają, wolałabym powiedzieć, że jest w Kanadzie, ale "Jak długo?" - pół roku (niż 2 lata)
Ivortm Napisano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2016 Na 90% nie padnie pytanie o siostrę, ale jeśli padnie, to mów prawdę i nie kombinuj. A już zwłaszcza jeśli, jak mówisz, jest tam legalnie - to w czym niby jest tu problem? Normalna rzecz mieć rodzinę za granicą. Próbując kłamać możesz sobie bardzo nabruździć jeśli prawda wyjdzie na jaw. Lub po prostu może być po Tobie widać, że kombinujesz, w końcu oni już niejedno widzieli i potrafią czasem nieźle wyczuwać kłamstwa po zachowaniu.
sly6 Napisano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2016 Po zachowaniu i napisaniu do urzędu imigracji Kanady Jak wyjdzie ze klamiesz z tym to klamiesz z pobytem do USA. mów jak się mają sprawy i tyle
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.