Skocz do zawartości

Ubezpieczenie W 2016, Wiza B1/b2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jak w temacie , zależy mi na wykupie ubezpieczenia dla dziecka na pobyt 2,5 tyg na wakacje, jakiego ubezpeczyciela polecacie bo mam juz metlik w glowie. Jedni radza tych inni tamtych a trzecia grupa uwaza ze nasze europejskie ubezpieczenie nie ma sensu w ogole.

Jak to jest prosze o info. PZU,Hestia, Warta? kogo wybrac chyba ze polecacie innego ubezpeczyciela?

Napisano

Witam jak w temacie , zależy mi na wykupie ubezpieczenia dla dziecka na pobyt 2,5 tyg na wakacje, jakiego ubezpeczyciela polecacie bo mam juz metlik w glowie. Jedni radza tych inni tamtych a trzecia grupa uwaza ze nasze europejskie ubezpieczenie nie ma sensu w ogole.

Jak to jest prosze o info. PZU,Hestia, Warta? kogo wybrac chyba ze polecacie innego ubezpeczyciela?

W USA to nie bo nie jesteś turysta z USA. Jesteś Polak to w Polsce kupujesz, tylko sprawdź warunki. Ja miałem z PZU, ale nigdy nie musiałem użyć.

Napisano

Najważniejsze informacje są pisane małym drukiem i z tym dobrze się zapoznaj

Zawsze się pytaj dlaczego nie lub tak ktoś mówi za dana firma ;)

A te firmy które wymieniłeś są ok na rynek w USA.

Napisano

Kaer wiem ze musze miec nasze europejskie.

Ok sly6 bede analizowal te ubezpieczenia i poczytam te male literki:).

Dzieki za info jak ktos cos jeszcze wie z gory dzieki za odpowiedzi

Napisano

Też się nad tym obecnie zastanawiam, posprawdzałem i najlepiej i w miarę tanio wypadła mi Signal Iduna, miałem to przy poprzedniej wizycie i się przydało. Nie było problemu z egzekwowaniem.

Napisano

Kaer wiem ze musze miec nasze europejskie.

jedni radza tych inni tamtych a trzecia grupa uwaza ze nasze europejskie ubezpieczenie nie ma sensu w ogole.

Co innego wynikalo z Twojego posta. ;P

Napisano

Kaer - chyba Ty nie zrozumiales:P

cyt. "a trzecia grupa uwaza ze nasze europejskie ubezpieczenie nie ma sensu w ogole"- nie chodzi o to ze chce amerykanskie ubezpieczenie ale ze nasze i tak nie sprosta w razie czego...

Napisano

Zakladam ze dziecko jest mlode, choc jest ma jakies choroby przewlekle to musowo wykupic dodatkowe pakiety albo lepsze warunki za dodatkowa cene. Pamietam pare mieseicy temu bylo w TVN taki starszy dziadek przyjechal na wakacje do stanow i mial atak bo byl przewlekle chory ale wykupil tylko podstawowe leczenie, bo mu szkoda bylo 200 zl. No i dostal rachunek za pareset tys $ ze stanow...

Jesli beda jakies sporty, to tez trzeba to wspomniec ubezpieczycielowi zeby dobral odpowiedni pakiet. Generalnie - nie ma co oszczedzac na tym co sie kupi. A na miejscu warto wiedziec jakie sa telefony czy stronki internetowe gdzie mozna zadzwonic do ubezpieczyciela i sie upewnic czy szpital czy lekarz jest w tzw. "in network" - bo jak jest w network, to Ci pokryja koszty, a jak poza,, to bedzie to trudniej zeby pokryli cala kwote (zalezy, of course).

Moja rada - w razie wypadku, jesli to nie jest sprawa powazna, lepiej unikac emergency room.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...