misfer Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Witam jak w temacie , zależy mi na wykupie ubezpieczenia dla dziecka na pobyt 2,5 tyg na wakacje, jakiego ubezpeczyciela polecacie bo mam juz metlik w glowie. Jedni radza tych inni tamtych a trzecia grupa uwaza ze nasze europejskie ubezpieczenie nie ma sensu w ogole. Jak to jest prosze o info. PZU,Hestia, Warta? kogo wybrac chyba ze polecacie innego ubezpeczyciela? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Witam jak w temacie , zależy mi na wykupie ubezpieczenia dla dziecka na pobyt 2,5 tyg na wakacje, jakiego ubezpeczyciela polecacie bo mam juz metlik w glowie. Jedni radza tych inni tamtych a trzecia grupa uwaza ze nasze europejskie ubezpieczenie nie ma sensu w ogole. Jak to jest prosze o info. PZU,Hestia, Warta? kogo wybrac chyba ze polecacie innego ubezpeczyciela? W USA to nie bo nie jesteś turysta z USA. Jesteś Polak to w Polsce kupujesz, tylko sprawdź warunki. Ja miałem z PZU, ale nigdy nie musiałem użyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Najważniejsze informacje są pisane małym drukiem i z tym dobrze się zapoznaj Zawsze się pytaj dlaczego nie lub tak ktoś mówi za dana firma A te firmy które wymieniłeś są ok na rynek w USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misfer Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 Kaer wiem ze musze miec nasze europejskie. Ok sly6 bede analizowal te ubezpieczenia i poczytam te male literki:). Dzieki za info jak ktos cos jeszcze wie z gory dzieki za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
traper Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Też się nad tym obecnie zastanawiam, posprawdzałem i najlepiej i w miarę tanio wypadła mi Signal Iduna, miałem to przy poprzedniej wizycie i się przydało. Nie było problemu z egzekwowaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Kaer wiem ze musze miec nasze europejskie. jedni radza tych inni tamtych a trzecia grupa uwaza ze nasze europejskie ubezpieczenie nie ma sensu w ogole. Co innego wynikalo z Twojego posta. ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
misfer Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 Kaer - chyba Ty nie zrozumiales:P cyt. "a trzecia grupa uwaza ze nasze europejskie ubezpieczenie nie ma sensu w ogole"- nie chodzi o to ze chce amerykanskie ubezpieczenie ale ze nasze i tak nie sprosta w razie czego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alik Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Zakladam ze dziecko jest mlode, choc jest ma jakies choroby przewlekle to musowo wykupic dodatkowe pakiety albo lepsze warunki za dodatkowa cene. Pamietam pare mieseicy temu bylo w TVN taki starszy dziadek przyjechal na wakacje do stanow i mial atak bo byl przewlekle chory ale wykupil tylko podstawowe leczenie, bo mu szkoda bylo 200 zl. No i dostal rachunek za pareset tys $ ze stanow... Jesli beda jakies sporty, to tez trzeba to wspomniec ubezpieczycielowi zeby dobral odpowiedni pakiet. Generalnie - nie ma co oszczedzac na tym co sie kupi. A na miejscu warto wiedziec jakie sa telefony czy stronki internetowe gdzie mozna zadzwonic do ubezpieczyciela i sie upewnic czy szpital czy lekarz jest w tzw. "in network" - bo jak jest w network, to Ci pokryja koszty, a jak poza,, to bedzie to trudniej zeby pokryli cala kwote (zalezy, of course). Moja rada - w razie wypadku, jesli to nie jest sprawa powazna, lepiej unikac emergency room. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misfer Posted August 3, 2016 Author Report Share Posted August 3, 2016 Tak córka jest mała 1,5 roku, ok dzięki za info będę mial to na uwadze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.