Felicja Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 Witam, Mam pytanie odnośnie pełnomocnictwo szczegółowego do sprzedaży mieszkania w Polsce. Przebywam na terenie USA i w najbliższym czasie nie wybieram się do Polski a muszę sprzedać mieszkanie. Czy napisane tutaj pełnomocnictwo przeze mnie w języku polskim i podpisane przez notariusza amerykańskiego oraz posiadające klauzule apostille będzie wazna na terenie Polski, czy taki dokument wystarczy? Według prawa polskiego pełnomocnictwo do sprzedaży mieszkania powinno być sporządzone w formie aktu notarialnego i tutaj powstaje pytanie o ważności takiego napisanego odręcznie pełnomocnictwa. PozdrawiamJoanna
kig Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 Nie wiem jak ze sprzedarza, ale ja robilam darowizne mieszkania za pomoca apostille i Nie bylo problemu, wiec mysle ze u ciebie tez nie powinno byc.
sly6 Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 Nie będzie tez ze sprzedażą problemu mając taki wpis To poświadcza Twój podpis
Felicja Napisano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2016 Nie wiem jak ze sprzedarza, ale ja robilam darowizne mieszkania za pomoca apostille i Nie bylo problemu, wiec mysle ze u ciebie tez nie powinno byc. Dziękuje za odpowiedz Nie będzie tez ze sprzedażą problemu mając taki wpis To poświadcza Twój podpis Dziękuje za odpowiedz. Apostille jest już w Polsce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.