Cherries Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Hej Mam pewne pytania na które nie znalazłam odpowiedzi. Otóż mój brat planuje wyjazd do Ameryki do pracy, gdzie zaprasza go kolega z propozycją pracy, który tam mieszka. Mieszkał już w innym kraju przez pare lat pracując tam. I pytania: -Jakie mogłaby dostać pytania osoba, która chce tam wyjechać w celu poszukiwania pracy i czy taka osoba ma większe czy mniejsze szanse na uzyskanie wizy niż osoba, która jedzie tylko na jakiś czas? -Czy zaproszenie ma znaczenie przy chęci uzyskania wizy?
Gość Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Jesli brat planuje wyjechac do pracy na wizie turystycznej to nikt ci tutaj nie pomoze. Zobacz sobie wymagania co do wiz "pracowniczych". Brat o to nie moze wystapic. To pracodawca wystepuje i placi za wize. Dodatkowo musi udowodnic, ze nie jest w stanie znalezc pracownika w USA... Zaproszenie kolegi do pracy ma 0 znaczenia... Edit: Do USA nie mozna/nie da sie wyjechac ot tak zeby zaczac prace. To nie EU.
sly6 Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Wiza pracownicza http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-typework.asp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.