Skocz do zawartości

Obywatelstwo Dziecka

Edna27

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, Edna27 napisał:

Tyle ze w tym artykule napisano, ze musze kogos upowaznic do opieki nad dzieckiem w razie deportacj bo  jesli  nie dam komus pelnomoctnictwa dziecko zostanie wyslane do foster family i trudno bedzie je odzyskac. Czy koniecznie musze kogos upowazniac?

Wejdz na ta stronke, znajdziesz tam numer telefonu do Polish Slavic Center http://www.polishslaviccenter.org/en/

z tego co wiem, mozesz zadzwonic i uzyskac bezplatne porady prawne / imigracyjne... jestem przekonana, ze w tym temacie takze.

Wiem sama po sobie, ze zawsze jest wyjscie z sytuacji a gdy walczysz o swoje napewno dasz rade.

Napisano

jest wiele innych organizacji które pomagają kobietom tylko ze tam należy znaleźć kogoś z j.polskim jesli nie umiesz j.angielskiego. Tak wedle prawa musisz kogoś wyznaczyć bo dziecko nawet w PRL musiało miec kogoś do opieki prawnej jak nie masz to pozostaje rodzina zastępcza a jesli chodzi o odebranie dziecka zależy od wielu spraw i bez pomocy prawnej i informacji na ten temat takie artykuły mogą Ci nie pomoc.

a co do walki o siebie to bez pomocy z zewnątrz,prowadzenia za tzw rękę taka osoba moze stać w miejscu i jest wiele historii o dobrym i złym zakończeniu.

Napisano

zawsze jest wyjscie gdy masz sile lub ktos Ci pomaga jak np jannapa to jest osoba ktora poswieca swoj czas by pomoc byla realna. Tak pisze by pokazac jak powinna pomoc wygladac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...