Fqer Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Cześć Razem z dziewczyną wzięliśmy udział w tegorocznej loterii, szanse są jakie są ale warto próbować. Wyniki będą opublikowane 3 tygodnie przed naszym wyjazdem (23 maj 2017) później oboje będziemy w USA na wizach J1 W&T. W jaki sposób mogę się przygotować i jak wygląda sprawa z gg podczas pobytu na innej wizie w USA? Wracamy w październiku Pozdrawiam
gosc333 Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 wiza J1 nie ma tu żadnego znaczenia. Jeśli zostaniesz wylosowany, przed wyjazdem do USA wysyłasz DS-260 i czekasz na dalszy rozwój sytuacji. Rozmowy zaczynają się 1 października (musiałbyś mieć naprawdę niski numer z losowania żeby załapać się na październik). Jeśli miałbyś wizyte w październiku to albo piszesz do nich i przekładasz termin rozmowy, albo wracasz wcześniej, bo jak pewnie wiesz przed rozmową w Ambasadzie trzeba zrobić badania)
sly6 Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Dodam do tego ze w ds260 podajesz biuro w USA gdzie będziesz miec rozmowę a tak w Polsce masz aby Warszawę. Wygrywasz,wysylasz ds260 lecisz do USA. Czekasz na rozmowę... Dalsze kroki masz opisane na forum Rozmowa w USA jest dla osób którzy będą i są dłuższy czas.
gosc333 Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Dodam do tego ze w ds260 podajesz biuro w USA gdzie będziesz miec rozmowę a tak w Polsce masz aby Warszawę. Tylko że on w październiku wraca do Polski, więc w DS-260 powinien wpisać miejsce rozmowy Warszawa
sly6 Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Dlatego później wpisałem ze taka rozmowa może być dla osób które są dłużej w USA.
Fqer Napisano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 24 Października 2016 Dziękuję Panowie, w takim razie uzupełnię swoje braki w wiedzy, ale najważniejsze już wiem:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.