Fqer Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Cześć Razem z dziewczyną wzięliśmy udział w tegorocznej loterii, szanse są jakie są ale warto próbować. Wyniki będą opublikowane 3 tygodnie przed naszym wyjazdem (23 maj 2017) później oboje będziemy w USA na wizach J1 W&T. W jaki sposób mogę się przygotować i jak wygląda sprawa z gg podczas pobytu na innej wizie w USA? Wracamy w październiku Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosc333 Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 wiza J1 nie ma tu żadnego znaczenia. Jeśli zostaniesz wylosowany, przed wyjazdem do USA wysyłasz DS-260 i czekasz na dalszy rozwój sytuacji. Rozmowy zaczynają się 1 października (musiałbyś mieć naprawdę niski numer z losowania żeby załapać się na październik). Jeśli miałbyś wizyte w październiku to albo piszesz do nich i przekładasz termin rozmowy, albo wracasz wcześniej, bo jak pewnie wiesz przed rozmową w Ambasadzie trzeba zrobić badania) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Dodam do tego ze w ds260 podajesz biuro w USA gdzie będziesz miec rozmowę a tak w Polsce masz aby Warszawę. Wygrywasz,wysylasz ds260 lecisz do USA. Czekasz na rozmowę... Dalsze kroki masz opisane na forum Rozmowa w USA jest dla osób którzy będą i są dłuższy czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosc333 Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Dodam do tego ze w ds260 podajesz biuro w USA gdzie będziesz miec rozmowę a tak w Polsce masz aby Warszawę. Tylko że on w październiku wraca do Polski, więc w DS-260 powinien wpisać miejsce rozmowy Warszawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Dlatego później wpisałem ze taka rozmowa może być dla osób które są dłużej w USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fqer Posted October 24, 2016 Author Report Share Posted October 24, 2016 Dziękuję Panowie, w takim razie uzupełnię swoje braki w wiedzy, ale najważniejsze już wiem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.