Brobka Napisano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 Witam. Czy jest mozliwe aby po slubie z obywatelem USA wrocic do Polski i nadal tu pracowac w oczekiwaniu na wize emigracyjna? Czy w tym celu lepiej miec slub w UDA czy Polsce? Myslalam o slubie na Hawajach a nastepnie powrot do kraju. mam dobra prace i nie moge z dnis na dzien pozamykac wszystkiego.. Nawet nie zalezy mi na obywatelstwie ameryksnskim ale napewno chce czesto podrozowac do Polski po slubie..
Gość Napisano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 Jesli chcesz wziac slub na turystycznej w Stanach to nawet powinnas wrocic do Polski w oczekiwaniu na CR1.
sly6 Napisano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2016 ślub na Hawajach a później oczekiwanie na wizę w Polsce. Możesz tak zrobić
Brobka Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 Jestem w zwiazku z Amerykaninem od wielu lat i czesto do siebie latamy wiec nie powinno byc problemu z udowodnieniem stanu faktycznego. Ale nie chcialabym miec kloptow. Czy w oczekiwaniu na CR 1 nie moge przekroczyc granicy USA na wizie turystyvznej nadal waznej? Jak dlugo musze oczekiwac na CR 1?
Gość Napisano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 MOZESZ odwiedzac USA na wizie turystycznej w czasie procesu CR1. Czy cie urzednik wpusci czy nie to juz inna historia. Czas oczekiwania 9 miesiecy do roku. Zalezy.
Brobka Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 Czy jest jakis sposob zeby krocej czekac na CR 1 ? A jesli wzielibysmy slub w Polsce to podobny okres oczekiwania?
Gość Napisano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 Nie ma roznicy. Musisz czekac tak jak wszyscy.
Brobka Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 Dziekuje za informacje i pozdrawiam.
Brobka Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Czy jesli zarejestrujemy sie w urzedzie na Hawajach przez internet ( ja mam wize turystyczna a moj facet obywatelstwo usa) to moge miec problem z lotem na Hawaje? To moj drugi lot na Hawaje. Teraz chcemy miec tam slub a ja chce wrocic do Polski i tu czekac na caly ten proces emigracyjny. Najwyzej moj facet bedzie tu przylatywal. Ale obawiam sie wpuszczenia do USA bo jesli system podpowie urzednikowi emigracyjnemu ze chce slubu to moga mnie nie wpuscic? Oczywiscie najproscie wystapic o wize K1 ale to tyle zamieszania...:))
Brobka Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Dodam jeszcze ze latam do USA kilka razy w roku od 5 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.