Skocz do zawartości

Czy po slubie z obywatelem USA moge wrocic do Polski aby oczekiwac na wize emigracyjna

Brobka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy jest mozliwe aby po slubie z obywatelem USA wrocic do Polski i nadal tu pracowac w oczekiwaniu na wize emigracyjna? Czy w tym celu lepiej miec slub w UDA czy  Polsce? Myslalam o slubie na Hawajach a nastepnie powrot do kraju.  mam dobra prace i nie moge z dnis na dzien pozamykac wszystkiego.. Nawet nie zalezy mi na obywatelstwie ameryksnskim ale napewno chce czesto podrozowac do Polski po slubie..

Napisano

Jesli chcesz wziac slub na turystycznej w Stanach to nawet powinnas wrocic do Polski w oczekiwaniu na CR1.

Napisano

Jestem w zwiazku z Amerykaninem od wielu lat i czesto do siebie latamy wiec nie powinno byc problemu z udowodnieniem stanu faktycznego. Ale nie chcialabym miec kloptow. Czy w oczekiwaniu na CR 1  nie moge przekroczyc granicy USA na wizie turystyvznej nadal waznej? Jak dlugo musze oczekiwac na CR 1?

Napisano

MOZESZ odwiedzac USA na wizie turystycznej w czasie procesu CR1.

Czy cie urzednik wpusci czy nie to juz inna historia.

Czas oczekiwania 9 miesiecy do roku. Zalezy.

Napisano

Czy jest jakis sposob zeby krocej czekac na CR 1 ? A jesli wzielibysmy slub w Polsce to podobny okres oczekiwania?

• 1 miesiąc później...
Napisano

Czy jesli zarejestrujemy sie w urzedzie na Hawajach przez internet  ( ja mam wize turystyczna a moj facet obywatelstwo usa) to moge miec problem z lotem na Hawaje? To moj drugi lot na Hawaje. Teraz chcemy miec tam slub a ja chce wrocic do Polski i tu czekac na caly ten proces emigracyjny. Najwyzej moj facet bedzie tu przylatywal. Ale obawiam sie wpuszczenia do USA bo jesli system podpowie urzednikowi emigracyjnemu ze chce slubu to moga mnie nie wpuscic?  Oczywiscie najproscie wystapic o wize K1 ale to tyle zamieszania...:))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...