Joanna Asia Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 Witam! Jestem w trakcie oczekiwania na rozpatrzenie wnisku DS-261 oraz dokumentów przez National Viza Center. Mają oni 6 tygodni na rozpatrzenie wniosku, a dzisaij mija 6 tydzień i nic jeszcze nie wiadomo? Mąż dzwoni tam co tydzień i dostaje informację, że wniosek doszedł ale nie został jeszcze rozpatrzony. Jak długo Wy czekaliście na rozpatrzenie wniosku. Myślalam na ubieganiem się o wizę turystyczną, żeby odwiedzić męża na czas oczekiwania na wizę CR1, ale nie wiem czy może mieć to jakiś wpływ na nasz wniosek o wizę małżeńską? Proszę o odpowiedź. Asia Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 nie ma wpływu i możesz iść po wizę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna Asia Posted December 30, 2016 Author Report Share Posted December 30, 2016 Dzwoniłam do Ambasady. Powiedzieli, że nie mogę... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 Dziwne, bo wszedzie ci powiedza, ze nie ma problemu zeby isc po wize turystyczna w czasie oczekiwania na wize imigracyjna. CHOCIAZ - przez to uzyskanie wizy turystycznie moze byc trudniejsze, bo konsul moze zalozyc, ze znudzilo ci sie czekanie i chcesz po prostu jechac na turystycznej. Ale abolutnie nie ma zadnego zakazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna Asia Posted January 4, 2017 Author Report Share Posted January 4, 2017 Dzwoniłam dzisiaj jeszcze raz. Tym razem trafiłam na kogoś milszego, konsultant był bardziej gadatliwy i powiedział, że mogę się starać, choć mogę nie dostać wizy.. ponieważ ciężko będzie mi udowodnić, że chcę wrócić. Pomyślę.. może spróbuję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 4, 2017 Report Share Posted January 4, 2017 i to samo piszemy od początku tego forum.. Jedni dostaną a inni nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.