macios6 Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 Witam otóż mamy zaplanowany pierwszy wspólny wylot z narzeczoną do USA na wrzesień 2017. Mam pytanie odnośnie wiz: Czy wnioski mamy składać osobno tzn nie przyznawać sie w konsulacie że lecimy razem tylko osobno ( jakby dwie osoby nie znające się)? Czy normalnie powiedziec że lecimy z narzeczoną itd (ona ma stałą pracę a ja firmę w PL). Drugie pytanie: Czy w wniosku o wizę używać polskich znaków jeżeli chodzi o pole" województwo" mam "śląskie" użyć PL znaków czy nie? Numer książeczki paszportowej <-= gdzie to znajdę w paszporcie lub które to jest pole? No i jaki typ wizy w moim wypadku wybrać?
Gość Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 Ee wizę turystyczną? Raczej nie ma wyboru jeśli jesteś turysta.
macios6 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 Czyli B2? Mam pytanie jak prowadzę własną firmę w polu: Obecny pracodawca lub nazwa szkoły - wpisać dane swojej firmy? I jeszcze: Monthly Income in Local Currency (if employed) Miesięczny dochód w walucie krajowej (jeśli jesteś zatrudniony/a) czy tutaj mam podać przybliżony dochód mojej firmy? Czy mam pominąć to pole?
Gość Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 B2. Wpisujesz firmę. Wpisujesz swoje dochody.
macios6 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 zy wnioski mamy składać osobno tzn nie przyznawać sie w konsulacie że lecimy razem tylko osobno ( jakby dwie osoby nie znające się)? Czy normalnie powiedziec że lecimy z narzeczoną itd (ona ma stałą pracę a ja firmę w PL). Drugie pytanie: Czy w wniosku o wizę używać polskich znaków jeżeli chodzi o pole" województwo" mam "śląskie" użyć PL znaków czy nie? Numer książeczki paszportowej <-= gdzie to znajdę w paszporcie lub które to jest pole?
sly6 Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 jest jedno pole do używania polskich znaków resztę piszesz bez użycia tych znaków. iść razem i siebie wpisać.
sly6 Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 numer książeczki paszportowej zaznaczasz jako nie dotyczy..
macios6 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 3 godziny temu, sly6 napisał: jest jedno pole do używania polskich znaków resztę piszesz bez użycia tych znaków. iść razem i siebie wpisać. Które to pole?
Gość Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 ...Zajrzales do wniosku? To pewnie to gdzie masz napisac swoje imie i nazwisko tak jak jest - z polskimi znakami. W innym polach piszesz bez..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.