Skocz do zawartości

Strefa bezcłowa Lax-Waw-Waw-Kat

macios6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie jak się ma strefa bezcłowa w Los Angeles (LAX) chodzi mi o zakup perfum ok 10 sztuk, cenowo zapewne będą tańsze niż w PL ale czy normalnie mogę je po zakupie wnieść do samolotu i potem  w Warszawie mam przesiadkę do Katowic. Czy wszystko mogę mieć przy sobie czy będą stwarzali jakieś problemy?

Napisano

Mozna kupowac w strefie bezclowej perfumy i alkohol. Strefa bezclowa jest juz poza bramkami kontroli. Czasem te towary sa od razu dawane kupujacemu, czasem sa one przez obsluge sklepu przetrzymywane  i donoszone do wejscia do samoloty przed samym odlotem. W LA nie bedzie wiec zadnego problemu z zabraniem zakupow do bagazu podrecznego. Natomiast w Warszawie to juz inna sprawa. Zalezy czy przy przesiadce musisz jeszcze raz przejsc przez security. jesli tak, to nie mozesz miec plynow w pojemnikach wiekszych niz 4oz. tak wiec kupujac perfumy trzeba sprawdzic ich pojemnosc lub sie upewnic, ze przy przesiadce mozesz je przepakowac do bagazu ktory nadajesz.

• 1 miesiąc później...
Napisano
Dnia 24.03.2017 o 20:05, KrysiaK napisał:

Mozna kupowac w strefie bezclowej perfumy i alkohol. Strefa bezclowa jest juz poza bramkami kontroli. Czasem te towary sa od razu dawane kupujacemu, czasem sa one przez obsluge sklepu przetrzymywane  i donoszone do wejscia do samoloty przed samym odlotem. W LA nie bedzie wiec zadnego problemu z zabraniem zakupow do bagazu podrecznego. Natomiast w Warszawie to juz inna sprawa. Zalezy czy przy przesiadce musisz jeszcze raz przejsc przez security. jesli tak, to nie mozesz miec plynow w pojemnikach wiekszych niz 4oz. tak wiec kupujac perfumy trzeba sprawdzic ich pojemnosc lub sie upewnic, ze przy przesiadce mozesz je przepakowac do bagazu ktory nadajesz.

Jeśli będę wracał z LA - WAW to planuję zostać w strefie bezcłowej ( nie wychodzić z lotniska by nie przechodzić ponownie strefy security) - więc w tym wypadku perfumy jak i alkohol w podręcznym z LA powinien bez problemu lecieć ze mną dalej?

• 5 miesięcy później...
Napisano

Dla rozjaśnienia tematu i strefy bezcłowej:

-sama strefa w LAX jest uboga jeśli chodzi o sklepy już lepszą ofertę znajdziemy w Pyrzowicach KAT lub Okęciu WAW

-alkohol zakupiony w LAX otrzymujemy dopiero podczas wejścia na pokład przed samymi drzwiami po okazaniu paragonu.

- brak jakiejkolwiek palarni na lotnisku LAX

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...