anet Napisano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2005 czy jest cos takiego i jesli jest przez jakie firmy oraganizowane??? a i jeszcze czy do wizy turystycznej niezbedne jest zaproszenie??
sly6 Napisano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2005 zobacz na tych stronach: http://www.fiye.info/index.php?id=&redirec...html&swap_vis=1 http://www.iaeste.org/index.html http://www.aiesec.org/ co do zaproszenia to nie jest wymagane przy wize turystycznej,wazne jaki masz plan podrozy i srodki na ta podroz
anet Napisano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2005 dziekuje za odpowiedz! jeszcze szukam czegos dla osob po studiach i bez stazu pracy dzieki za podane strony!!! 8)
sly6 Napisano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2005 najlepiej napisz do Ambasady w tej sprawie : wsaw@international.gc.ca
anet Napisano 15 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2005 znalazlam pare szkol w kanadzie gdzie mozna sie zapisac na kursy glownie jezykowe. jest tam napisane rowniez ze jezeli jedzie sie na taki kurs ktory trwa mniej niz 6 miesiecy to nie trzeba sie starac o sudent autoryzation czyli jak rozumiem rodzaj wizy studenckiej a wystarczy jedynie wiza turystyczna. no i teraz moje pytanie czy to prawda ze jezeli powiedzmy zapisze sie na kurs np na 3 miesiace to wystarczy tylko visitor wiza czy nie?? na stronach ambasady nie znalazlam na to jednoznacznej odpowiedzi wiec moze ktos z forumowiczow wie? dziekuje za odpowiedzi :wink:
sly6 Napisano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2005 do tej Pani mozesz napisac w sprawie nauki: ewa.krasnodebska@international.gc.ca
anet Napisano 16 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2005 sly6 jestes niezawodny, dzieki za odpowiedzi a do tej pani na pewno napisze i postaram sie informowac o moich postepach.
Inferno Napisano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2005 Widze tu sensowna rozmowe. Czy moze ktos zna jakies stronki badz kontakty w sprawie praktyki zawodowej za granica ( platnej ). Dla studentow informatyki ale w zawodzie bo wiekszosc takich ofert to bary, itp.
anet Napisano 28 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2005 a wiec tak , juz sie zdecydowalam na wyjazd do kanady, teraz ta gorsza sprawa mnie czeka a wiec zalatwianie papierkow wizy i td. i tak chcialabym wyjechc przynajmniej na rok ale wiem ze nie stac mnie na oplacenie kursu za rok tylko na jakies 2-3 miesiace wiec co mi adzicie czy latwo jest przedluzyc wize juz tam bedac na mniejscu czy jednak ood poczatku powinnam starc soie o wize studencka??? myslalam zeby sie teraz starac o normala wize turystyczna z potwierdzeniem ze szkoly jezykowej ze zostalam zaakceptowana na kurs na 2 miesace, a pozniej jak bedzie wszystko OK to juz na miewjscu chcialam sie starac o przedluzenie, czy to jest mozliwe ??? :oops: poza tym nie mam nikogo w kanadzie wiec nie bede miala zaproszenia a jedynym punktem zaczepienia bedzie potwierdzenie przyjecia na kurs, no i wyciag z konta ,akt wlasnosci i wlasciwie tyle, czy mam szanse czy lepiej sobie glowy nie zawracac???????????
sly6 Napisano 3 Września 2005 Zgłoś Napisano 3 Września 2005 masz duza szanse na wize turystyczna bo masz do czego wracac i stac Cie na oplacenie kursu.. oprucz oplacenia kursu musisz miec oplacone mieszkanie plus ubezpieczenie ,mozesz na miejscu przedluzyc sobie pobyt w Kanadzie ale wtedy musisz wykazac ze Cie stac na dalszy pobyt. co do zaproszenia to nie jest wymagane ani tez ze masz kogos na miejscu,jedziesz sie uczyc i masz na to srodki to Ich bedzie interesowalo w Ambasadzie,powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.