anet Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 czy jest cos takiego i jesli jest przez jakie firmy oraganizowane??? a i jeszcze czy do wizy turystycznej niezbedne jest zaproszenie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 zobacz na tych stronach: http://www.fiye.info/index.php?id=&redirec...html&swap_vis=1 http://www.iaeste.org/index.html http://www.aiesec.org/ co do zaproszenia to nie jest wymagane przy wize turystycznej,wazne jaki masz plan podrozy i srodki na ta podroz Link to comment Share on other sites More sharing options...
anet Posted August 6, 2005 Author Report Share Posted August 6, 2005 dziekuje za odpowiedz! jeszcze szukam czegos dla osob po studiach i bez stazu pracy dzieki za podane strony!!! 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 najlepiej napisz do Ambasady w tej sprawie : wsaw@international.gc.ca Link to comment Share on other sites More sharing options...
anet Posted August 15, 2005 Author Report Share Posted August 15, 2005 znalazlam pare szkol w kanadzie gdzie mozna sie zapisac na kursy glownie jezykowe. jest tam napisane rowniez ze jezeli jedzie sie na taki kurs ktory trwa mniej niz 6 miesiecy to nie trzeba sie starac o sudent autoryzation czyli jak rozumiem rodzaj wizy studenckiej a wystarczy jedynie wiza turystyczna. no i teraz moje pytanie czy to prawda ze jezeli powiedzmy zapisze sie na kurs np na 3 miesiace to wystarczy tylko visitor wiza czy nie?? na stronach ambasady nie znalazlam na to jednoznacznej odpowiedzi wiec moze ktos z forumowiczow wie? dziekuje za odpowiedzi :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 do tej Pani mozesz napisac w sprawie nauki: ewa.krasnodebska@international.gc.ca Link to comment Share on other sites More sharing options...
anet Posted August 16, 2005 Author Report Share Posted August 16, 2005 sly6 jestes niezawodny, dzieki za odpowiedzi a do tej pani na pewno napisze i postaram sie informowac o moich postepach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inferno Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 Widze tu sensowna rozmowe. Czy moze ktos zna jakies stronki badz kontakty w sprawie praktyki zawodowej za granica ( platnej ). Dla studentow informatyki ale w zawodzie bo wiekszosc takich ofert to bary, itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anet Posted August 28, 2005 Author Report Share Posted August 28, 2005 a wiec tak , juz sie zdecydowalam na wyjazd do kanady, teraz ta gorsza sprawa mnie czeka a wiec zalatwianie papierkow wizy i td. i tak chcialabym wyjechc przynajmniej na rok ale wiem ze nie stac mnie na oplacenie kursu za rok tylko na jakies 2-3 miesiace wiec co mi adzicie czy latwo jest przedluzyc wize juz tam bedac na mniejscu czy jednak ood poczatku powinnam starc soie o wize studencka??? myslalam zeby sie teraz starac o normala wize turystyczna z potwierdzeniem ze szkoly jezykowej ze zostalam zaakceptowana na kurs na 2 miesace, a pozniej jak bedzie wszystko OK to juz na miewjscu chcialam sie starac o przedluzenie, czy to jest mozliwe ??? :oops: poza tym nie mam nikogo w kanadzie wiec nie bede miala zaproszenia a jedynym punktem zaczepienia bedzie potwierdzenie przyjecia na kurs, no i wyciag z konta ,akt wlasnosci i wlasciwie tyle, czy mam szanse czy lepiej sobie glowy nie zawracac??????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 3, 2005 Report Share Posted September 3, 2005 masz duza szanse na wize turystyczna bo masz do czego wracac i stac Cie na oplacenie kursu.. oprucz oplacenia kursu musisz miec oplacone mieszkanie plus ubezpieczenie ,mozesz na miejscu przedluzyc sobie pobyt w Kanadzie ale wtedy musisz wykazac ze Cie stac na dalszy pobyt. co do zaproszenia to nie jest wymagane ani tez ze masz kogos na miejscu,jedziesz sie uczyc i masz na to srodki to Ich bedzie interesowalo w Ambasadzie,powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.