Guest Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Dzień dobry, Zostałem poinformowany przez pracodawce, że czeka mnie wylot do USA na delegacje (szkolenie) ok 2-3 tygodnie w czerwcu tego roku. Problem w tym, że 3 lata temu miałem sprawę w sadzie ktora skonczyla sie wyrokiem skazujacym na 6 miesiecy pozbawienia wolnosci w zawieszeniu na 3 lata z art 286. Dozór kuratora / wyrok w zawieszeniu konczy się w lipcu, aktualnie toczy sie kolejna sprawa w sadzie zwiazana z posiadaniem narkotykow, pierwszy wyrok uniewinniajacy mnie zapadl, lecz prokuratura zlozyla odwolanie. Czy w takim przypadku moge nie dostac wizy na wylot? Czy macie jakies rady co do rozmowy z konsulem? Zabrac dokumenty ze sprawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 jak się przyznasz to musisz wyrok przetłumaczyć na j.angielski u tłumacza przysięgłego plus mieć zaświadczenie o niekaralności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Tak dla klaryfikacji: nie wiza pracownicza, a chyba raczej wiza biznesowa - B1 chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 12 godzin temu, sly6 napisał: jak się przyznasz to musisz wyrok przetłumaczyć na j.angielski u tłumacza przysięgłego plus mieć zaświadczenie o niekaralności. Wniosek o wize B1/B2 składa jakaś kancelaria wspolpracujaca z nasza firma, wiec nie wiem czy ja bede wypelnial ten wniosek czy oni w moim imieniu. Rozumiem, że jeśli dostarcze wyrok przetłumaczony oraz zaświadczenie o niekaralności Z WPISEM o wyroku to mam jakies szanse, czy nie? A co jesli mnie nie zapytaja o karalnosc a ja o tym nie wspomne? Tak czy siak to "wykryja"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.