Skocz do zawartości
BBerry

Kto czeka na 10-cio letnia zielona karte? Forma I-751 (removing conditions on GC)

Recommended Posts

Kto juz wyslal aplikacje I-751 i czeka na 10cio letnia zielona karte?

Napisz do ktorego "processing center" (CA czy VT)  wyslaliscie i kiedy byly brane odciski palcow. Ile miesiacy juz czekacie?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Moja aplikacja wyslana pod koniec wrzesnia 2016, fingerprints appt pod koniec pazdziernika. Aktualnie czekam juz 10 miesiecy! Chce juz dostac moj dokument, zeby zaczac sie przygotowywac do wyslania aplikacji o Naturalizaje (bo moge juz wyslac za 2 miesiace!).

 

wg tej stronki " Processing Cases As Of Date" jest June 15 2016 - czy to znaczy ze aktualnie wydaja wizy osobom ktore zaaplikowaly 13 miesiecy temu?

 https://egov.uscis.gov/cris/processTimesDisplayInit.do

 

Wg tego linku ta aplikacja trwa prawie rok...

https://www.soundimmigration.com/how-do-i-check-uscis-processing-times/

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

10 minutes ago, Roelka said:

Ja właśnie wysłałam swój RoC parę dni temu. 

Do ktorego processing center?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Vermont i czekalam 1rok i 10 dni. :)

Edytowane przez Amy

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ten czas oczekiwania jest przerażający :P Strasznie dziwnie jest ten RoC zorganizowany... Większość oczekujacych moze praktycznie od razu po otrzymaniu 10-letniej karty starac sie o obywatelstwo. Z tego co czytalam na VJ, niektorzy nawet nie czekaja na wynik RoC i od razu ida po obywatelstwo. Nie dziwie sie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
2 hours ago, Amy said:

Vermont i czekalam 1rok i 10 dni. :)

Wow! A potem kolejny rok na obywatelstwo, tak?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

1 hour ago, Roelka said:

Ten czas oczekiwania jest przerażający :P Strasznie dziwnie jest ten RoC zorganizowany... Większość oczekujacych moze praktycznie od razu po otrzymaniu 10-letniej karty starac sie o obywatelstwo. Z tego co czytalam na VJ, niektorzy nawet nie czekaja na wynik RoC i od razu ida po obywatelstwo. Nie dziwie sie.

No niby tak.. ale widze ze wymagane dokumenty na obywatelstwo to miedzy innymi kopia GC. Nie wiem czy przeterminowana GC jest dobra, czy trzeba wyslac ten kwitek mowiacy ze 2letna jest przedluzona o rok?

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×