mcpear Napisano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2017 1 hour ago, Felek07 said: Rozumiem, że płacąc kartą kredytową wygląda to tak, że np. przy wynajmie samochodu na karcie blokują kaucję, a za wynajem normalnie płace (np. gotówką) i potem kaucję odblokowują? Czy z kredytowej pobierają kaucję+opłatę za wynajem? Proszę o wyjaśnienie - jestem jeszcze laikiem w tych kwestiach. Standardowo to wygląda tak: Przy wynajmie blokują ci na karcie kwotę co pokrywa: wynajem auta + paliwo (jakbyś nie uzupełnił) + kaucję. Oddając jak zgadzasz się obciążyć tę kartę to już nic nie musisz robić. Oddajesz kluczyki i mówisz "Thank you". Oni z zablokowanej sumy sami pobiorą ile trzeba - jeśli oddałeś pełny bak i nie uszkodzony samochód to zabiorą tylko kwotę za wynajem auta
Joanna30 Napisano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2017 Chyba, że nie musisz uzupełniać baku paliwa
kontrol Napisano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2017 albo masz opłaconą rezerwację online.
macios6 Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 Standardowo to wygląda tak: Przy wynajmie blokują ci na karcie kwotę co pokrywa: wynajem auta + paliwo (jakbyś nie uzupełnił) + kaucję. Oddając jak zgadzasz się obciążyć tę kartę to już nic nie musisz robić. Oddajesz kluczyki i mówisz "Thank you". Oni z zablokowanej sumy sami pobiorą ile trzeba - jeśli oddałeś pełny bak i nie uszkodzony samochód to zabiorą tylko kwotę za wynajem auta Tylko ze za wynajem samochodu ja już zapłaciłem ściągnęli mi z karty.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
macios6 Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 albo masz opłaconą rezerwację online. Przez Rentalcars zamawiałem i od razu ściągnęli mi za wynajem samochodu. Czy kaucja jakaś będzie pobierana wtedy tez na miejscu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
m1s13ksnk Napisano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 W Alamo nic wiecej nie chcieli, a w Thrifty musialem oplacic przy odbiorze dodatkowo te wszystkie dodatkowe oplaty, ktore sobie naliczyli. Tez wynajmowalem z rentalcars i tez odrazu pobrali mi z konta platnosci za te auta
macios6 Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 A czy prawojazdy międzynarodowe jest sens wyrabiać? Czy śmiało mogę jechac z moim Polskim?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
macios6 Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 W Alamo nic wiecej nie chcieli, a w Thrifty musialem oplacic przy odbiorze dodatkowo te wszystkie dodatkowe oplaty, ktore sobie naliczyli. Tez wynajmowalem z rentalcars i tez odrazu pobrali mi z konta platnosci za te auta Czyli jak płatność pobrana to tylko na miejscu kaucja+ inne poerdoly zostanie zablokowana. Kwota za najem nie będzie już pobierana? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
m1s13ksnk Napisano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 Prawo jazdy mialem polskie i bez problemu przyjeli w wypozyczalni. Jesi nie bedziesz w USA dluzej jak 3mce to miedzynarodowe jest zbedne. Oplate za wypozyczenie juz uisciles wiec drugi raz Ci jej nie moga pobrac
macios6 Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 Prawo jazdy mialem polskie i bez problemu przyjeli w wypozyczalni. Jesi nie bedziesz w USA dluzej jak 3mce to miedzynarodowe jest zbedne. Oplate za wypozyczenie juz uisciles wiec drugi raz Ci jej nie moga pobrac To chyba międzynarodowego nie wyrabiam, mam nadzieje ze w Nevadzie albo San Francisco nie bd mieli problemów z tym.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.