katlia Napisano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 2 minuty temu, iony napisał: A jak wlasciwie po studiach w Polsce dostane wize emigrancka do USA? Chodzi mi glownie o prace, bo chetnie bym tam zalozyl rodzine ale ciezko bedzie poznac kogos na odleglosc Emigrancka, czy pracownicza?
iony Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Chcialbym i tam pracowac jak i miec rodzine i mieszkac na stale, nie jestem pewny ktora co obowiazuje. PS. moge jeszcze anulowac zamowienie z Amazona gdzie zamowilem ksiazki na SAT 1 i TOEFLa, kosztuje 200zlotych, nie wiem czy anulowac zamowienie czy jednak da mi to tez wiedze z angielskiego ogolna, nie tylko jak rozwiazywac te testy
katlia Napisano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Na pracownicza to musisz znalezc pracodawce ktory zasponsorowalby cie na odpowiednia wize (jezeli jeszcze beda takie); na wize emigrancka loteria DV (jezeli jeszcze bedzie) lub malzenstwo. Dzisiejszy Washington jest nastawiony bardzo "anty" imigracji, nawet tej najbardziej legalnej.
iony Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Jeszcze do mojego wyjazdu dobre pare lat na to wyglada, moze cos sie jeszcze zmieni
katlia Napisano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 A ja mam nadzieje ze glowa narodu sie zmieni jeszcze w tym roku
Weststarr Napisano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 W Loterii wizowej mozesz wystartowac w tym roku (o ile sie odbedzie) moze wylosujesz Green Card
Weststarr Napisano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Just now, katlia said: A ja mam nadzieje ze glowa narodu sie zmieni jeszcze w tym roku Glowa narodu Amerykanskiego ? chyba sie nie zanosi na to za bardzo ;p
karusek Napisano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Jest jeszcze cos takiego jak uczelnie partnerskie. Maja je zazwyczaj prywatne szkoly wyzsze. Kiedys miala cos takiego szkola biznesu z nowego sacza, wyzsza szkola ekonomi i informatyki w Krakowie :), uczelnia Kożminskiego, Nie wiem czy jeszcze maja :). ale byloa szansa na studiowanie po zaq granicami polski. A zwazywszy na fakt ze studentka 3 roku dziennikarstwa UJ-renomowanej uczelni nie wiedziala ze krolowa brytyjska jest tez krolowa Kanady i Australii, to mozna powiedziec ze to sa szkoly na wysokim poziomie
iony Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Z tego co pamietam to w pazdzierniku dopiero mogle skladac podanie prawda? A to co juz szanowny pan Donald mowil ze zniesie wize Polakom, juz to widze
katlia Napisano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 3 minuty temu, Weststarr napisał: Glowa narodu Amerykanskiego ? chyba sie nie zanosi na to za bardzo ;p Sa tacy ktorzy uwazaja ze w 2018 bedzie nowy prezydent. Niektorzy nawet stawiaja na to niezle pieniadze!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.