Skocz do zawartości

3 klasa liceum, dopiero sie obudzilem...

iony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 minuty temu, iony napisał:

A jak wlasciwie po studiach w Polsce dostane wize emigrancka do USA? Chodzi mi glownie o prace, bo chetnie bym tam zalozyl rodzine ale ciezko bedzie poznac kogos na odleglosc :D

Emigrancka, czy pracownicza? 

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Chcialbym i tam pracowac jak i miec rodzine i mieszkac na stale, nie jestem pewny ktora co obowiazuje.

PS. moge jeszcze anulowac zamowienie z Amazona gdzie zamowilem ksiazki na SAT 1 i TOEFLa, kosztuje 200zlotych, nie wiem czy anulowac zamowienie czy jednak da mi to tez wiedze z angielskiego ogolna, nie tylko jak rozwiazywac te testy

Napisano

Na pracownicza to musisz znalezc pracodawce ktory zasponsorowalby cie na odpowiednia wize (jezeli jeszcze beda takie); na wize emigrancka loteria DV (jezeli jeszcze bedzie) lub  malzenstwo. Dzisiejszy Washington jest nastawiony bardzo "anty" imigracji, nawet tej najbardziej legalnej. 

Napisano
Just now, katlia said:

A ja mam nadzieje ze glowa narodu sie zmieni jeszcze w tym roku :D

Glowa narodu Amerykanskiego ? chyba sie nie zanosi na to za bardzo ;p 

Napisano

Jest jeszcze cos takiego jak uczelnie partnerskie. Maja je zazwyczaj prywatne szkoly wyzsze. Kiedys miala cos takiego szkola biznesu z nowego sacza, wyzsza szkola ekonomi i informatyki w Krakowie :), uczelnia Kożminskiego, Nie wiem czy jeszcze maja :). ale byloa szansa na studiowanie po zaq granicami polski.

A zwazywszy na fakt ze studentka 3 roku dziennikarstwa UJ-renomowanej uczelni nie wiedziala ze krolowa brytyjska jest tez krolowa Kanady i Australii, to mozna powiedziec ze to sa szkoly na wysokim poziomie :)

Napisano

Z tego co pamietam to w pazdzierniku dopiero mogle skladac podanie prawda? A to co juz szanowny pan Donald mowil ze zniesie wize Polakom, juz to widze :D

Napisano
3 minuty temu, Weststarr napisał:

Glowa narodu Amerykanskiego ? chyba sie nie zanosi na to za bardzo ;p 

Sa tacy ktorzy uwazaja ze w 2018 bedzie nowy prezydent. Niektorzy nawet stawiaja na to niezle pieniadze!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...